23. okt
Foto: Hanne Maren Torpen Hokstad
 
Et varp av de sjeldne

Publisert: 18.okt.2018 06:59
Oppdatert: 18.okt.2018 07:16

Solbrillene var søkk vekk. Herr og Fru Glom hadde tilbrakt formiddagen i Porto. Sola stekte, og nå gikk Herr Glom der fortvilet og myste. Både lommer og feriesekk var gjennomsøkt, og hukommelsen endevendt, men uten resultat. En saumfaring av Portugals nest største by sto for tur.

Herr Glom har en ørliten tendens til å spa opp de mest kreative oppbevaringsløsninger for sånt som solbriller – det skal sies. For noen år siden hektet han et brillepar over fjæra til bagasjeromsluka for å ha dem på et trygt sted mens han lesset bilen full av skiutstyr. Så smekket han igjen …

Herr Glom ga seg i kast med leteaksjonen. Han startet med fortausrestauranten de hadde spist lunsj på, men der var det ingen som hadde sett snurten av noen Ray-Bans. Hos klesbutikken med de rålekre skjortene, bakeriet på hjørnet og kunstforhandleren kunne ingen av de ansatte huske fars briller. Heller ikke mor, som ved et par anledninger har briljert med en sjette sans når det gjelder å finne igjen bortkomment løsøre, visste råd.

I sin tid var UV-glassene en kostbar investering, men til slutt så Herr Glom seg nødt til å erkjenne nederlaget. Brilleløs og mutt dro han alene på tur med en hop on – hop off-buss. Nå hadde han brukt mye av tiden i Porto til å jakte sine gjenglemte solbriller, men med en kjapp sightseeingrunde ville han likevel få sett det mest nødvendige, tenkte han. Om enn med mysende glugger.

Etter noen minutter kjørte bussen inn i en lomme og stoppet. Herr Glom skred av. Og der, på fortauet midt i Porto, sto han: Gateselgeren. Han hadde Ray-Ban-solbriller til salgs, nøyaktig like dem Herr Glom nettopp hadde mistet.

30 euro skulle selgeren ha. Herr Glom fikk prutet dem ned til 20 – i tilfelle de var hans egne …

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke