23. okt
SKRIFTEN PÅ MAGEN: Jeg er selektiv når det gjelder tekst på klær. Passer det seg?
FOTO: Anne Ekornholmen
 
Eternal dreamer?

Publisert: 20.nov.2017 07:12
Oppdatert: 20.nov.2017 07:30

Du har jo sagt at jeg er for gammal til å kjøpe klær med tekst på». Mannen er ikke anklagende, bare minner om at jeg en gang påpekte hva jeg synes egner seg når man har passert de førr. Og det er riktig, jeg har aldri vært stor fan av klær med schwære logoer på brystet. Band-t-skjorter er greit, altså, men trenger vi t-skjorter som erklærer «sug og svelg, god helg»? Eller andre statements som enten er «artige» eller fashion-riktige? Selv om H & M tilbyr kvinner hettegensere med «Female equals future» over bringa, skal det mye til for at et klesplagg har en tekst jeg kan skrive under på. Og så har jeg altså en snikende følelse av at de genserne ikke er ment for kvinner på 43.

Sjøl om det er ubehagelig å vurdere egen, aldrende framtoning og klesstil, er spørsmålet både uunngåelig og nødvendig, i selvransakelsens grimme lys. Ikke sjelden ser man eksempler på dem som umulig kan ha kikket seg sjøl kritisk i speilet eller forsøksvis sett seg utenfra, med andres øyne. Er dette passende? Det var det jeg prøvde å antyde til Mannen.

Det er jo et kjent bikkepunkt i livet, når man går fra å ønske at man var eldre enn man er – til så å gå til mer og mindre drastiske grep for å bli oppfattet som yngre. Og hvor langt opp i skjells år og alder kan man komme unna med å kle seg som it-jentene på Instagram eller rockeidolene på konsertscenen? Når blir man en krampaktig parodi – uten at noen gir deg et hint og sier ifra?

Jeg tar mine 43 år til etterretning og kommer neppe til å gå med t-skjortene «Rebel girl» eller «Eternal dreamer» – for å være på den sikre, voksne sida. Men i julegave til Mannen vurderer jeg nå i sjølironiens tegn kjøpe ei t-skjorte med teksten «Jada masa».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke