buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
MER FERIE: Hvem ønsker ikke mer ferie? Men ei uke til på grunn av alder...? FOTO: Anne Ekornholmen
 
Ferie med bismak

Publisert: 27.aug.2018 07:34
Oppdatert: 27.aug.2018 07:42

Det er som regel en udelt glede å ha ferie. Det merkes godt etter noen uker på jobb igjen etter sommeren. Såpass ærlige må vi vel være. Deler man i tillegg ferien med andre, er det som regel dobbelt så fint. Og nå skal jeg faktisk feriere som aldri før.

Altså, ikke bokstavelig talt nuh! Men i tida framover blir det mer fri. Det er riktignok, som med gleder her i livet; en hake. Ikke dermed sagt at jeg er enig med Bjørnstjerne Bjørnson som pietistisk påpekte: «Hver gledesstund du fikk på jord, betales må med sorg». Det er ikke mitt normale syn på livet. Jeg er hakket mer optimistisk og ganske fri for bekymringer, sånn til daglig. Jeg foretrekker å ta sorgene i tur og orden – på etterskudd.

Men så var det denne ferien. Som har en bismak. For jeg er jo av den privilegerte typen som jobber i mediene. Og på forsommeren i året 2002 gikk Norsk Journalistlag til streik for ei ekstra ferieuke. Den ble innvilget – for alle med over 18 års fartstid i yrket.

Og dermed har jeg møtt meg sjøl i døra. Den gangen, som ganske ny – med et par år på baken som fast ansatt, i tillegg til flere somre i lokalredaksjonen – den gangen satt jeg i streikekomiteen med bratt læringskurve på tariff, rolleforståelse og streikerett. Og nå? Nå står jeg der – mer eller mindre plutselig, alt etter som hvordan man ser på livets gang – og kan høste fruktene av denne streiken. Med godt over 18 års erfaring er jeg innvilga den ekstra ferieuka. På grunn av ansiennitet. Med andre ord: alder. Jeg er godt over i de voksnes rekker. Slutt på ung og lovende.

En aldri så liten bittersøt smak på ferien, der altså. Men ikke verre enn at jeg skal spise den med hud og hår. Noen som vil dele den med meg?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat