buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
KONTORLANDSKAP: Ikke noe å skryte av, mener forfatteren av God dag!
FOTO: FRANK BRANDSÅS
 
Finne opp noe nytt

Publisert: 09.feb.2018 11:54
Oppdatert: 09.feb.2018 12:12

Petter Smart hadde tanketenkehette på hodet, og den fascinerte meg alltid da jeg leste Donald Duck som smågutt. Da han satte hetta på topplokket, så skulle ting liksom begynne å skje. Det var vel noe vekslende kvalitet over oppfinnelsene hans, om jeg minnes rett, men kreativiteten skal ingen ta fra mannen.

Jeg funderer på om jeg skulle ha funnet opp noe nytt. Noe bra. Jeg vet bare ikke helt hva. Det meste virker jo egentlig å være funnet opp, men det er kanskje den begrensningen jeg legger i nettopp den setningen som gjør det vanskelig for meg å finne behovet for noe nytt.

Og verden er full av unyttige oppfinnelser som ikke har gjort hverdagen det spor bedre for oss. Som bare fører med seg elendighet. Sånn som vinteren, for eksempel. Ubrukelig. Eller bronkitt. For ikke å snakke om det åpne kontorlandskapet. Tru hvem som fant opp det. Der må tanketenkehetta ha vært veldig trang. Bare noen eksempler på helt ubrukelige oppfinnelser som ikke har tilført menneskeheten noe vettugt i det hele tatt.

Jeg må kanskje få bygd meg ei sånn tanketenkehette som Petter Smart hadde. Sånn med pipe på, og et fuglerede på toppen. Det gjelder å trigge kreativiteten og få maskineriet i toppen til å tenke nytt og oppfinnsomt. Hadde han ikke en assistent som egentlig var ei lyspære, og? Om noen av dere sitter der ute og tenker på noe som burde vært funnet opp, så må dere gjerne sende meg en mail. Utfordre meg på oppfinnelsens handlekraft.

Hvor får man forresten kjøpt seg ei tanketenkerhette? Må man snekre en sjøl? Er det Jula eller Clas Ohlson? Den ser egentlig litt hard ut og, så det er mulig jeg heller satser på ei mjuk og strikket topplue.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat