23. okt
FOTO: NTB Scanpix
 
Fiskekaker hele uka
Jeg har brød og mjølk og kattemat i handlekørja. Og avløpsåpner, for utløpet til vaskemaskinen er tett.

Publisert: 02.mar.2018 07:40
Oppdatert: 02.mar.2018 07:57

 Mye ullvask har klistret rørene igjen med fiber av sau og alpakka. Så det trengs en real klunk med kjemikalier som kan sige sakte gjennom gørra og sende den ut med skyllevannet.

Og så var det middagsmat. Et par av dagligvarekjedene, vår tids templer, har nå vært så elskverdige at de har laget porsjonspakninger for folk som bor alene. Så er ikke mannen eller damen i kassen et sekund i tvil om at, jo, denne stakkaren her. Han lever i ensomhet. Han spiser alene.

Det ender med et brett grove fiskekaker for mennesker som ikke bor alene, men som helt sikkert ikke kommer til å rekke å spise opp alle innen datoen er ute med ei ukes margin. Fordi de jo bor alene likevel. Men fiskekaker blir det. Med over 50 prosent fisk i, står det. Det er jo ikke så verst. Jeg bruker bare litt tid på å fundere på hva den andre halvparten da består i, men kommer til den konklusjon der jeg står i vegen for han med pallene som gjerne skulle vært i hylla bak meg at akkurat det, Trond, det vil du neppe vite.

Fiskekakene ligger på båndet ved kassa. Seks i tallet, pakket i plast. De kryper sakte bortover. Bak nøkkelhullsmerket skummamjølk, kattematen og avløpsåpneren. Sammen havner de i butikkens regnskap i skjønn harmoni. Jeg er happy med at jeg lurte betjeningen med å kjøpe middag til flere. Tenk om de hadde visst at jeg skulle spise dem alene. Da hadde de sikkert lurt på hva jeg skulle med avløpsåpner og. Han der, hadde de kanskje tenkt. Han kan da umulig ha så mye klesvask at det tetter seg?

Åkkesom. Det blir nå i alle fall fiskekaker hele uka.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke