18. jul
Leserfoto: Jenny Marie Sveen
 
For et valg!

Publisert: 16.apr.2018 07:00
Oppdatert: 16.apr.2018 08:18

Hva slags medikamenter Bjørnstjerne Bjørnson gikk på da han valgte seg april, framstår som noe uklart for meg.

Hvordan april skulle bli, var vanskelig å forutse da Mannen en gang rundt juletider la påminning i kalenderen om «husk mosemiddel på taket». Den dukket opp her om dagen. Og framsto som en vits. Mosemiddel på et tak fullt av snø? Vi utsatte det til midt i mai og krysser nå fingre for at våren kommer med nasjonaldagen. Hvis Mjøs-isen går, da.

Nyheter man ønsker å høre i april er heller ikke at myndighetene anbefaler å heve kravene til takkonstruksjoner på hus for å være forberedt på større snømengder i framtida. Skulle ikke denne seks måneder lange vinteren være et slags unntak? Ikke bli en vane? Jeg velger meg Dispril.

Ok, lyset er blitt annerledes. Fuglekvitteret er i gang. Kveldene blir lengre. Men hvordan skal man nyte dem – til knes i råtnende snø?

Felleskjøpet var blant optimistene blant oss, da de for en god måned siden sendte ut reklame i alle postkasser om tilbud på montering av robotgrasklipper. Da plenen fortsatt lå under en meter snø. Forhåndsplanlagt markedsføring. Jeg velger meg … Brasil.

Det slo meg heller ikke som noe problem å følge NAFS anbefaling om å vente med å bytte til sommerdekk. Men ungene maser om å ta fram trampolina. Ja, bare måk dere fram til låven der den er lagret! Og 14-åringen har utålmodig begynt å kjøre grasklippertraktor – for å ha følelsen av motorisert kjøretøy. Uten ett eneste grasstrå i sikte.

Og Mannen stålsetter seg for en eksplosjonsartet pollensesong. Han velger seg Sobril.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.