23. okt
Leserfoto: Jenny Marie Sveen
 
For et valg!

Publisert: 16.apr.2018 07:00
Oppdatert: 16.apr.2018 08:18

Hva slags medikamenter Bjørnstjerne Bjørnson gikk på da han valgte seg april, framstår som noe uklart for meg.

Hvordan april skulle bli, var vanskelig å forutse da Mannen en gang rundt juletider la påminning i kalenderen om «husk mosemiddel på taket». Den dukket opp her om dagen. Og framsto som en vits. Mosemiddel på et tak fullt av snø? Vi utsatte det til midt i mai og krysser nå fingre for at våren kommer med nasjonaldagen. Hvis Mjøs-isen går, da.

Nyheter man ønsker å høre i april er heller ikke at myndighetene anbefaler å heve kravene til takkonstruksjoner på hus for å være forberedt på større snømengder i framtida. Skulle ikke denne seks måneder lange vinteren være et slags unntak? Ikke bli en vane? Jeg velger meg Dispril.

Ok, lyset er blitt annerledes. Fuglekvitteret er i gang. Kveldene blir lengre. Men hvordan skal man nyte dem – til knes i råtnende snø?

Felleskjøpet var blant optimistene blant oss, da de for en god måned siden sendte ut reklame i alle postkasser om tilbud på montering av robotgrasklipper. Da plenen fortsatt lå under en meter snø. Forhåndsplanlagt markedsføring. Jeg velger meg … Brasil.

Det slo meg heller ikke som noe problem å følge NAFS anbefaling om å vente med å bytte til sommerdekk. Men ungene maser om å ta fram trampolina. Ja, bare måk dere fram til låven der den er lagret! Og 14-åringen har utålmodig begynt å kjøre grasklippertraktor – for å ha følelsen av motorisert kjøretøy. Uten ett eneste grasstrå i sikte.

Og Mannen stålsetter seg for en eksplosjonsartet pollensesong. Han velger seg Sobril.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke