23. okt
FOTO: Christian E. Bergheim
 
Forbanna sykkeltjuver!
Er det ÉN ting som provoserer meg, så er det når folk rapper sykler. Og da særlig MIN sykkel.

Publisert: 26.jun.2019 06:14
Oppdatert: 26.jun.2019 06:23

Jeg glemmer aldri hendelsen i Oslo:

I studentblokka ved Carl Berner hadde jeg min egen Penthouse; 12 kvadratmeter i første etasje – med felles kjøkken og bad.

Utenfor sto min trofaste sykkel lenket til stativet. Min første skikkelige sykkel.

Tidligere tohjulinger hadde aldri blitt helt det store: Som femåring fikk jeg en rød og velbrukt doning fra 80-tallet. Den var så tung og fæl at produsentene hadde klistret på ironiske OL-ringer over hele ramma.

De lo sikkert godt på fabrikken, der de trillet ut 17 kilo barnesykkel med ett gir og null bremser. Men jeg lærte da å sykle.

Min andre sykkel var ikke stort bedre. En hvit 12-årssykkel. Du lurer kanskje på hva det er? Jo, det er en jentesykkel som en svært profilert offiser (senere generalløytnant) klarte å overbevise meg om at var en «tøff 12-årssykkel for gutter».

Traumatisk.

Uansett, min første anstendige sykkel var splitter ny sommeren ’99. Det var en mannesykkel med stang i riktig høyde. Gul og rød, med amerikansk flagg. Verdens beste sykkel – i daglig bruk i nesten ti år.

Men plutselig en morgen lå bare halve låsen igjen på asfalten. Stativet på Carl Berner sto der som et skjelett. Dæven, hvis jeg hadde tatt tjuven på fersken …!

Dette var i 2008. I vinter skjedde det igjen.

Jeg sto hjemme i garasjen og klødde meg hardt i hodet: «Hvor er sykkelen min …?»

Konklusjon: Den måtte være stjålet.

I noen blytunge måneder var jeg nok en gang et offer for organisert kriminalitet. Mafia.

Men så satt jeg der i kantina og spiste lunsj og kikket drømmende ut av vinduet, og tror du søren meg ikke jeg fikk jeg meg et lite sjokk:

Der nede i HAs bakgård sto jo sykkelen min. Pent parkert, akkurat der hvor jeg hadde plassert den for et halvt år siden.

Det forklarer også hvorfor det har ligget en sykkelhjelm på pulten min siden september.

Hvis jeg leter litt i garasjen, så skulle det ikke forbause meg om jeg også finner den stjålne sykkelen fra Carl Berner.

LES OGSÅ: Flere God Dag-spalter om tyverier, forglemmelser, tabber, misforståelser og generelt underlige situasjoner finner du samlet på denne siden

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke