23. okt
TRAVELT: HA-vikar Torbjørn Jørstad fikk det travelt da han skulle rekke toget fra Oslo lufthavn til Hamar. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB scanpix
 
Forhastet hjemkomst

Publisert: 06.aug.2018 07:57
Oppdatert: 06.aug.2018 08:44

Gjentatte flyginger mellom hjemland og bosted har de siste årene gitt meg god fartstid på nasjonalflyplassen. Dessverre er det ikke alltid ting går etter planen.

Det hjelper ikke at 3.000-meter’n ble fullført på under 11 minutter for fem år siden – kondisen nå til dags ligger på et betydelig lavere nivå. Dette har jeg for så vidt fått erfare ved flere anledninger, men det er spesielt én anledning tidligere i sommer som etterlot seg milde spor av posttraumatisk stress.

Per mine normale rutiner hadde jeg bestilt flyging hjem fra London som ville gitt god tid til å rekke det nordgående toget til Hamar med avgang ved timeskiftet. Forsinkelser var ikke tatt med i beregningen – og selvfølgelig er det dette som kommer tilbake og biter meg.

I lufta ser jeg nervøst på klokka som på faretruende vis tikker mot den planlagte togavgangen. Da flyet lander har jeg ganske nøyaktig 12 minutter på å rekke toget. Ikke vet jeg hvor lang distansen fra utenlandsterminalen gjennom passkontrollen, taxfree butikken og bagasjeutleveringen er før man kommer seg fram til flyplassen allokerte område for togtrafikk.

Men at det føles som drøye 3.000 meter når man har spurtet gjennom stekende terminaler i rekordvarme, drassende på håndbagasje og svette klær, DET kan jeg skrive under på.

Nederlaget ble til slutt innsett da jeg står øverst i trappen ned mot perrongen og ser R10 rulle rolig av gårde. Skuffelsen vokste seg desto større da åpenbaringen slo meg at det faktisk er søndag, og dermed bare nordgående tog hver andre time. Dermed endte hjemreisen opp to timer lenger enn planlagt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke