23. okt
ILLUSTRASJONSFOTO.
 
Forsvunnet lader
Går det ikke an å få standardisert all verdens ladere?

Publisert: 23.aug.2017 06:16
Oppdatert: 23.aug.2017 06:56

Alle har, opptil rett som det er, lett etter akkurat den ene laderen, mens ti andre dukker opp de underligste plasser.

I våres, kanskje tidlig sommer, var det på tide å få klippet kantene rundt blomsterbedet og rundt et par kirkegårdsgraver. Klipperen ble funnet, på sin faste plass, men var selvsagt uten strøm. Men laderen da? Skulle ikke den ligge på samme sted? Jeg hadde ikke rørt den og gubben hadde ikke engang sett den! Vi lette over alt, men den var borte.

Etter å ha oppdaget logoen: «Til salgs, kjøp eller gi bort» på Facebook» la jeg ut bilde av klipperen og lurte på om noen hadde en lader til overs. Etter to, tre dager fikk jeg svar, attpå til fra ett søskenbarn, ekstra koselig det. Han hadde maken Gardenamaskin som var litt sliten, men laderen var fullt brukbar. Jo da, maskinene var på en prikk like, men hans skulle virke i 90 minutter og vår bare i 60 minutter, og da passet selvsagt ikke laderne om hverandre. Men å bytte over de små hjulene og klippebladene var ittno problem. Dermed hadde vi klipper og lader som fungerte.

En annen sommeraktivitet har vært å tømme loftet. Så vi har stått på hodet i pappesker og søppelposer. Utrolig mye som har havnet der oppe. Gubben har i mange år klaget over all julepynten, fem-seks store «alt-i-boxer». Nå skulle det kastes! All pynten ble nøye gjennomgått. Et lite råd til dere: Det er lurt å rydde julepynten på sommeren. Da blir liksom ikke de røde kulene så viktige. -Men hva er det vi finner sammen med juletrebelysningen? Jo, en Gardena lader. Å, så nå som vi hadde byttet til, og ladet, den litt slitne maskina fra søskenbarnet. Men midt oppi all kastinga hadde gubben likevel tatt vare på vår klipper. Den lå på plassen for reservedeler! Ikke alt må kastes, nemlig.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke