23. okt
GUL OST: Det går mye meieriprodukter i familien Ekornholmen. FOTO: TROND LILLEBO
 
Fra: meg Til: Tine
HAs utviklingsredaktør må ha gulost i kjøleskapet.

Publisert: 11.feb.2017 11:03
Oppdatert: 11.feb.2017 11:20

Hvor mye gulost er det mulig å spise? Hvis du tar en titt innom husholdningen vår, er jeg ganske sikker på man nærmer seg et svar.

I min familie omsettes det i alle fall Norvegia i en hastighet som er krevende å holde tritt med for den som står for hovedandelen av dagligvareinnkjøpene (meg). Gulost står konstant på handlelista.

Det kan til tider framstå som en lite spennende og på grensa til kjedelig meny, men fordelen med at ungene har et så foretrukket pålegg, er at det er lite spørsmål og dikkedarier når det skal lages frokost, matpakke og kveldsmat til to gutter i primær voksealder. Så lenge gulosten står i kjøleskapet er vi reddet.

Forrige uke var det derfor på hengende håret; den tynne osteleiven fliset seg opp og tok slutt en ettermiddag. Heldigvis lot gutta seg friste av leverpostei, makrell i tomat, salami, brunost, syltetøy og andre alternativer. Men ikke som annet enn en kjærkommen, dog midlertidig, avveksling.

En ting er selvfølgelig at så å si all mat smaker bedre med smeltet eller stekt ost. Enten det er lasagne, omelett, taco, kyllingruller eller en gratinert blomkål. Men ifølge 10- og 12-åringen er det også to gjeldende varianter når det handler om brødmat: 1) skinke og gulost. Eventuelt flotter yngstemann seg med helgeutgaven der han putter på kokt egg i tillegg (uten tanke for at tidligere generasjoner snur seg i grava over den uhørte luksusen; «to - eller attpå til tre - pålegg på ei enkelt skive?!»). Og variant 2) kaviar og gulost. Eldstemann sverger også til gulost med tomat, agurk og pepper på, men det er da på knekkebrød.

Legger vi så til alle litrene melk og begrene med yoghurt som inntas i løpet av ei uke, er vi toppet opp med D-vitaminer og kalsium nok for en hær. Og jeg personlig lønner antakelig en helt egen Tine- ansatt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke