23. okt
ILLUSTRASJONSFOTO: CHRISTIAN E. BERGHEIM.
 
Fra mynt til ost
For livets glade gutter går solen aldri ned. I hvert fall for de av oss som sverger til ost og sokner til Sparebanken Hedmark, for der i gården vurderes det nå å gå over fra klingende mynt til smakfull ost!

Publisert: 10.mar.2017 06:25
Oppdatert: 10.mar.2017 07:15

Annerledes kan vi ikke tolke det når det kommer for en dag at en gruppe sitter og vurderer nytt navn på selveste pengebingen i Hedmark. Den lokale sparebanken har vokst seg så stor og fet at navnet er modent for et skifte. Og et av de mest brennhete forslagene, er Sparebank 1 Øst. Naturlig ettersom Sparebanken Hedmark gjennom flere år jo har lagt mynt på mynt, og blitt en struttende pengebinge, som smått om senn har bredd deg ut over sentrale deler av fedrelandet. I det bildet blir Sparebanken Hedmark liksom litt puslete stilt opp mot for eksempel DnB og Nordea og den slags.

Men: Det kan lett oppstå utilsiktede komplikasjoner av slikt, til og med en smule forvirring. For det er nå en gang slik at ikke alle land i verden har kopiert det norske alfabetet, i hvert fall har ikke Internett gjort det. Følgelig eksisterer ikke bokstaven Ø på internettspråket. Det erstattes elegant av O. Dermed blir Sparebank 1 Ost kanskje en smule mer smakfull enn hva herrene i banken hadde i tankene? Enn si onsket seg?

Men det finnes trøst: Sparebank 1 Ost blir ikke alene om å konvertere til meieribruket. Helse Sor-Ost er et annet. Det er nesten et steng av perfekt aperitiff ala fransk brie over det navnet. Ostfold fylke er heller ikke å forakte, men mer som dessert betraktet.

Ikke så rart at SH i likhet med andre pengehus i Norge nå slutter å ta imot og levere fra seg kontanter over disk. Heretter vil det jo gå i ost, må vite. I hvert fall her på Ostlandet.

Ha en smakfull helg.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke