buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Fredager og arbeid

Publisert: 28.jan.2017 08:21
Oppdatert: 28.jan.2017 08:27

Familien i den hvite suv-en bommer på meg med under en halv meters margin. Arvingene i baksetet stirrer begge rakt inn i en DVD-skjerm i nakkestøttene foran. Bilen er fylt til randen. Det er fredag, og de har dårlig tid, de skal sikkert rekke å komme på hytta før det blir mørkt. Og da må man ofre litt. En og annen fotgjenger er helgekosen vel verdt.

Som sagt. Det er fredag. Ikke engang ettermiddag, men midt i lunsjen. Jeg er ute på jobb for avisen du leser i, og har i et øyeblikks villfarelse rotet meg inn på parkeringsplassen utenfor et handelsetablissement. Jeg angrer. Jeg skal i likhet med Albert Åberg bare noe greier, og det skulle etter planen ta cirka tre minutter. Ei så. Jeg har forvillet meg inn i en miks av småbarnsfamilier og tidligpensjonister. De er løs.

Inne er kafeene fulle. Butikkene fulle. Det er kø på dassen. Det summer i stemmer. En dame småløper fordi meg mens hun snakker i telefonen. Med støvletter mot steingulv høres hun ut som den modelljernbanen jeg hadde da jeg var liten. Hun er aggressiv i stemmen og jeg skjønner at hun utdeler familiære kommandoer mens hun dundrer gjennom senteret på stø kurs mot helg.

Jeg får til slutt spadd unna ærendet mitt, og trekker meg forsiktig ut av fredagskrigssonen. Tilsynelatende uskadd, men man må kjempe helt inn. Parkeringsplassen skal krysses. Og der driver fedrene og roter i skiboksen mens små sønner i idrettstøy sparker fotball mot veggen på den glasstunnelen der du henter handlekurv. Jeg setter meg inn i bilen, trekker et lettelsens sukk over at det gikk bra. Og mens jeg setter kursen tilbake på jobb, tenker jeg at vi som jobber på fredag. Vi er nok ikke i flertall.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat