buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
UBUDEN: Men velkommen. Kanadagåsa.
FOTO: Trond Lillebo
 
Gåsa lever

Publisert: 04.jun.2018 07:59
Oppdatert: 06.jun.2018 09:56

Denne våren har vi blitt beæret med nye beboere på eiendommen. Et par kanadagjess flyttet inn, blant måker, ender, svaler og svaner. De kom mens snøflekkene fortsatt lå på plenen. Nå svømmer de stille forbi, skriker og hoier – og spankulerer fra tid til annen blant spirende bygg på jordet. Hvorvidt de samtaler med eller omgås hegrene, har jeg ikke sett, men de lever i alle fall parallelle liv – slik vi gjør med dem.

Mannen ser på dem i kikkert, med en relativt nyutviklet interesse for fugl. Stor var derfor nysgjerrigheten da jeg leste høyt fra en artikkel i D2 at nettopp kanadagåsa står på svartelista i Norge med merknaden «svært høy risiko». Den er ikke ønsket i landet.

– Betyr det at vi bør knuse eventuelle egg? spurte Mannen. – Rasere reirene? Han hadde allerede en begynnende, lett hørbar sorg i stemmen. Å tukle med dyr og natur ligger ikke hans pasifistiske hjerte nær.

Men noen endelig løsning sto ikke å lese i magasinet. Kun at kanadagåsa kan bli svartelistet, på grunn av «sterk negativ effekt på norsk natur». Vi hadde ikke merket noe til den effekten, tvert imot. Hva endene, for ikke å si måkene følte, er selvfølgelig vanskeligere å si – de er relativt monotone i uttrykket.

Mannen visste råd. Han tok til Google. Nå skal jeg ikke si at han «googlet», siden han med stor kraft mener det er en tilsnikelse av mediegiganten, at de fortrenger det godt fungerende og dekkende norske ordet «søke». Så altså, han søkte på nett.

Og mulighetene åpnet seg. Han tastet «Hva gjør man …» og før han kom til « … med kanadagås» foreslo Google de alternativene de synes var mest sannsynlig at vi var ute etter:

« …dlene?», «når man kjeder seg», «når noen dør», «med lavt blodtrykk», «i Dublin?».

Kanadagåsa lever nok trygt hos oss.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat