buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
ISTAPPER: Vakre og farlige.
Illustrasjonsfoto: Gerd Lien
 
Galleri SørArka

Publisert: 26.feb.2018 09:22
Oppdatert: 26.feb.2018 09:38

Utenfor vinduet mitt henger i skrivende stund femtifireogenhalv istapper gjennomlyst av den skjære februarsola.Vi burde slått dem ned, tenk om de ramler i huet på noen og slår dem ned. Men jeg har ikke hjerte.

Utpå vetteren stundom han tenkte; Gjev eg var i eit varmare land. Jo visst, med all denne snøen. Men hadde jeg vært der, så hadde istappene funklet forgjeves her. Kanskje endatil ramla i huet på noen, uten anerkjennelse. Nå glor jeg ut gjennom sprossene med sola i øya og tygger på om jeg bør servere hvit eller bobler til vernissasjen, og sånn fingermat, enda jeg ikke kan fordra ståselskaper, ikke blir du mett, ikke utørst og får ikke sitte.

Men nå er jeg vi(n)tterlig gallerist. I Galleri SørArka rammer ni sprossefirkanter inn hvert sitt verk. Lysfontener av krystall fanger sola og gjør til og med den mørke granskogene i parken bakenfor nesten håpefull. I det nederst til venstre, av skog, snø og slutten på de tre lengste sverdene, halvannen meter nå, kontrasteres funklingen og svartstammene av en fuglelort fra i sommer. Den kunne du si at vi burde ha vaska vekk, og da kunne vi sagt at det er et herk å vaske der. Men egentlig lot vi den jo bli i håp om at den skulle bli enten antikvitet eller kunst.

Et viola! De ni rektanglenes fragmenterte helhet rammes inn av vinduskarmen, som således samler utstillingen til et kraftfullt hovedverk. Disse vinduene har jeg hata siden vi flytta inn, for det er ikke greit å forakte juksesprosser, men ikke ha råd til å skifte ut til vinduer mer i pakt med husets anseelilge alder. Fattigfornem og forlest på Bonytt i ung alder.

Men nå, du. Nå funker og funkler de, gitt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat