buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
VAFLER: Er det egentlig noen forskjell på å lage halvannen og fire liter røre?
 
Gi meg mer vaffelrøre!

Publisert: 24.sep.2018 06:53
Oppdatert: 24.sep.2018 07:00

Oppgaven tikker inn på sms. Jeg har meldt meg som kakebaker/vaffelrøre-bidragsyter og avventet nærmere beskjed om tid, sted og mengde.

Nå vil sikkert faste lesere av denne spalten stusse over at kakebaking framsto som aktuelt for meg, når lista over dugnadsjobber kom som ranselpost. Mine strabaser og frustrasjoner ved kjøkkenbenken er tidligere godt dokumentert, og skulle tilsi at jeg burde gått for alternativene brannvakt, kiosk, parkeringsvakt eller rigging av partytelt. Men etter åtte år som fotballmor, føler jeg at jeg har vaffelrøra innunder huden.

For alle med unger, er dugnad ikke bare et kjent begrep, men langt på veg en livsstil. Det gjelder ikke bare oss som har rotet oss og de håpefulle inn i den organiserte idretten. Det omfatter klasseturer og skolejubileer, speidere og teatergrupper. Over alt er foreldrene en ressurs som ikke bare er «viktig å dra med inn i fellesskapet», nei, jeg vil si vi er selve ryggraden i landets lag og foreninger.

Forbauselsen var derfor stor da sms-en ba meg om å ta med 1,5 liter vaffelrøre tirsdag kveld. En og en halv liter? Skarve halvannen? Er ikke det veldig lite, fniste jeg for meg sjøl. Vant som jeg er til å sveive sammen minst fire liter, hvis det skal monne i kiosken på fotballbana en kveld. Er det noe man er garantert omsetning på, enten kjøperne er barnehagebarn eller pensjonister, så er det vafler. Og når jeg først står der med egg, sukker og en klype kardemomme, da er det virkelig ingen forskjell på å blaske sammen en og en halv eller fire liter røre.

Årsaken er like klar som den er hyggelig: så mange meldte seg, at det ble bare litt å gjøre på hver. Selve dugnadens grunnleggende prinsipp, der altså.

Anne Ekornholmen

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat