buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
STAUDER: "Romantic garden", liksom. Det spørs om teksten på etikettene vil samsvare med resultatet i praksis hjemme i hagen... FOTO: Christian E. Bergheim
 
Grønnfingret grønnskolling
Plutselig slo det meg at jeg skulle anlegge et blomsterbed. Gudene må vite hva som har foregått i hodet mitt.

Publisert: 10.mai.2017 06:56
Oppdatert: 10.mai.2017 07:04

Er det ikke typisk: Man svinger innom hagesenteret for å kikke på ei hagesaks, også kommer man ut med et glødende kredittkort og to traller breddfulle av jord, gjødsel og planter i alle verdens farger.

Inne på senteret la jeg ikke skjul på at mine hageferdigheter stort sett har begrenset seg til å gå amok med kantklipperen en gang i halvåret.

«Jeg er helt grønn – utenom på fingrene», sa jeg til damen.

Hun ledet meg umiddelbart bort til riktig avdeling, og fikk raskt lurt meg til å kjøpe 125 kg jord av ypperste kvalitet.

«Premium Plant Power med ekstra proteiner. Håndlaget i Belgia og spesialimportert i begrenset opplag. Til denne må du bruke økologisk gjødsel fra argentinske Criollo-kyr», fortalte damen.

«Det er klart du kan kjøpe billig, svensk standardjord, men vi vet jo alle hvordan DET kommer til å gå ...» – jeg nikket forsiktig.

Men, det viktigste gjensto: Blomster.

«Du kan plante noen fine vårstauder», foreslo hagedamen. «Vår Staude ...? Er hun fortsatt i blomst?», spurte jeg forundret – før jeg fikk en leksjon i hva stauder er. Dette er visstnok planter som kommer igjen år etter år.

Med mine hageferdigheter tror jeg likevel man må ta forbehold om et visst avvik mellom teori og praksis. Her snakker vi tross alt om en fyr som har klart å drepe alt av planter han noen gang har eid – inkludert en i plast som mistet alle bladene fordi jeg vasket den i dusjen og limet gikk i oppløsning. Nok om det.

Nå starter jeg hver dag med å nyte synet av ni stauder som henger stadig mer med bladene. Snart er alt visnet og brunt og blåst vekk av vinden.

«Fra jord er du kommet, til jord skal du bli...»

– Pokker så dyr jord, om ikke annet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat