23. okt
ILLUSTRASJONSFOTO: Henning Rugsveen
 
Hva med å introdusere ha-med-dagen på jobb?
Jeg husker det selv fra jeg var liten; Ha-med-dagene i barnehagen. Det var stas. Endelig kunne man slå i bordet og vise fram det man hadde snakket så varmt om i sandkassa.

Publisert: 22.mai.2019 13:01
Oppdatert: 22.mai.2019 13:26

Lastebilen eller roboten kameratene bare hadde hørt om. Der var den.

Med to barn i barnehagealder er ha-med-dagen en ekstra utfordring hjemme hos oss. Spesielt hvis mor eller far har glemt det, og blir minnet på hvilken dag det er i det vi er i ferd med å kjøre ut av porten. Krise. Man kan bare ikke komme tomhendt til en ha-med-dag. Hvis man plukker med seg en fin stein eller spesiell pinne på vegen, blir man avslørt. Her er det noe som har gått helt over styr på morgenkvisten.

Det hadde vært interessant å overføre denne populære dagen til arbeidsplassen. E-post blir sendt ut: «Husk ha-med-dag førstkommende torsdag. Vi samles i kaffebaren klokka 11. Ikke ta med det samme som sist. Tenk nyheter». Merket «Høy viktighet».

Så hva ville kollegene mine tatt med seg? Jeg antar at det ville dukket opp en gitar. Det er forresten avgjort. Minst én. En majestetisk, sjelden Boeing 747-modell i metall? En eller annen Manchester United-effekt signert Eric Cantona? Garantert noe eksklusivt fiskeutstyr og kanskje noe førsteklasses håndarbeid. Og en håpløs smartovn, til skrekk og advarsel.

Det kan faktisk resultere i en hel rekke gode ideer til lokalstoff: «Claus trosset allergien – har Norges største samling med hestesko», «Slik strikket 70-åringen seg inn i rekordbøkene», « «Smartovn-trøbbel ga brumunddøl utslett og søvnproblemer». «Stadig flere hedmarkinger oppdager eBay». For meg blir det bare klarere og klarere: Ja til ha-med-dagen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke