buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Håp i skumringstimen

Publisert: 23.nov.2018 07:32
Oppdatert: 23.nov.2018 07:32

Det er noe helt spesielt med skumringstimen i høst- og vinterhalvåret.

Du vet, akkurat den der tida der himmelen begynner å bli mørkeblå. Sånn skikkelig dypt blå, indigo. Ser du rett opp, er det nesten helt svart der oppe. Tomt, livløst. Men der borte, i horisonten, der er det enda en lys og gylden stripe av håp.

Håp om at det kommer en ny dag i morgen, en ny sjanse til å få løst opp alle de flokene du ikke helt greide å få bukt med i dag. For det er som regel alltid noen igjen av dem ved dagens slutt.

Ting du ikke har fått ordnet opp i. Mennesker du ikke har fått skværet opp med. Saker du har gått og grublet på, men der løsningen ennå virker som om den ligger et stykke unna. Men den ligger der borte i horisonten, et sted. Det kan du være sikker på.

Den gylne stripa, den er et håndfast bevis på akkurat det. Så slukner stripa, og alt er svart. Tilsynelatende helt svart. Men selv der, i mørket, finnes det lyspunkter. Tusenvis av dem, faktisk. Og selv om du kanskje ikke ser dem med en gang, alle stjernene, så holder det å stirre opp i noen minutter. Da dukker de opp, en etter en.

Det er nå litt stusslig akkurat nå, når vi går mot slutten av en november måned uten tegn til snø over Hedmarken. Det er mørkt, og det er grått. Men det finnes også trøst der, i skumringstimen. Med det lille gylne lysglimtet der borte i horisonten.

Og den trøsten er god å ha. For natta går alltid over, og lyset kommer tilbake. Sjøl for en til tider håpløs melankoliker, står sola alltid opp og skinner over mjøstraktene igjen til slutt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat