10. des
GAMMEL KJENNING: Det viser seg at den velpleide veksten i den største pallekarmen ikke har tenkt å bære fram verken squash eller meloner.
FOTO: Hanne Maren Torpen Hokstad
 
Håpet var lysegrønt, men så ble det plutselig mørkt igjen

Publisert: 25.jul.2019 08.47
Oppdatert: 25.jul.2019 09.14

I forbindelse med etableringen av det som skulle bli Nordens tettest beplantede grønnsakshage i sentrale strøk, kom jeg i skade for å miste en åpnet pose med reddikfrø – sommerens storsatsing – opp i den største pallekarmen.

120 reddiker var klare for innhøsting på likt.

Til tross for at innsatsen ved middagsbordet var upåklagelig, ble forsyningen i overkant.

Bortsett fra dette har avlingen vært så som så. Paprika ble det aldri noe av, ei heller agurk. Basilikumen tørket inn. De spiselige blomstene er i siget, men det er begrenset hvor mett man blir av apotekerkattost.

Derfor var gleden stor da en hardgrenet vekst for alvor slo rot der ute i grønnsakshagen, etter at en raus bunt forvokste reddiker hadde endret status fra satsingsprosjekt til kompost.

«Spennende!», tenkte jeg, «hva kan dette være for noe?»

Med flott hamp-oppbinding om lange blomsterpinner, gjødsel og en dose kjærlighet har jeg sørget for optimale forhold for den svært så strie stengelen.

Alle de andre vekstene i den største pallekarmen er røsket opp, så pluggen av en plante har fått den solfylte, veldrenerte jorda helt alene. Nå har den vokst seg nær en meter høy og begynt å blomstre.

Mitt vårlige forkultiveringsprosjekt innebar såing av et variert utvalg frø, og merkepinnene stakk en skjære av med. Jeg har derfor fundert på om denne villige veksten kan bringe vannmelon utpå høstparten, eller kanskje squash?

Ett eller annet artig jeg kan legge ut på Instagram og høste en haug likes for?

Håpet var i lang tid lysegrønt, men sank da en hagekyndig gjest forleden påpekte at sommerens kjærlig oppbundne plante der ute i pallekarmen ikke er annet enn godt, gammeldags ugress.

Vi prøver igjen neste år.

LES OGSÅ: Her finner du flere lune og litt pussige God Dag-spalter fra HAs bakside

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke