buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
 
Hæ? Passer ikke buksa?
– Den buksa sitter som en strikk rundt en potet.

Publisert: 17.jun.2017 08:21
Oppdatert: 17.jun.2017 08:27

Jeg får passet mitt påskrevet med tjukk sprittusj når jeg prøver ei olabukse jeg ikke har brukt på ei stund. Avsenderen er 13-åringen i huset – som dessverre er lik mora si i replikken. Jeg møter meg sjøl i døra, men har ingen problemer med å ta i bruk en godt utviklet sjølironi.

Grunnen til at jeg ikke har brukt buksa på ei stund, er faktisk ikke at den er lagt bort av størrelses-/kroppshensyn. Faktisk kan jeg ikke huske at det var noe feil verken med buksa eller meg. Derimot mistet den litt av bruksverdien sin etter at nevnte sønn i fjor sommer klipte beina av den, sånn cirka rett under/midt på kneet (ikke helt likt på begge, kan man si). En episode som allerede tidligere er beskrevet i denne spalten; han mente han var i akutt behov for ei arbeidsbukse, men syntes den han fant (min) var for lang på beina.

Du ser jo at den buksa er helt skrumpa inn, sier han nå – når jeg minner han på at han tok saksa i egne hender. Han prøver altså å unnskylde sine ugjerninger med at buksa uansett ikke passer meg og at jeg derfor allerede hadde grunn til å anse den som ubrukelig og kassert.

Jeg prøver å bringe et nytt element inn i saken, nemlig at han som nybakt tenåring har strekt seg så mye det siste året at han er i ferd med å ta igjen meg i høyden. Ergo er det ikke langt unna at buksa ville passa han – hvis beina fortsatt var intakte! Det øret hører han ikke på. Og han er høflig nok til ikke å bringe på bane at livvidden mildt sagt fortsatt skiller oss ad.

Jeg merker meg også nyansen i utsagnet: Han sa at buksa har skrumpet inn. Ikke at jeg har est ut.

Det ville i så fall vært løgn.

Men jeg snakker veldig lite om kropp. Annet enn at jeg liker å bruke den. Det samme gjelder for fotballsønnene. De har ikke problemer med å komme opp i de mye omtalte 10.000 skrittene om dagen, for å si det forsiktig.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat