buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
Marius Müller på Kalvøya i 1992. Foto: O.S. Tøllefsen, SCANPIX
 
Han du veit
Noen hadde klaget på lydnivået.

Publisert: 20.aug.2018 07:27
Oppdatert: 20.aug.2018 07:28

Da sto han der foran mikrofonen på scenen i Teatersalen, han du veit, med rød skinnjakke og mintgrønn Fender Stratocaster og ropte ut:

– Erre for høyt erru for gammal!

Lydmannen skrudde volumet til 11 og Marius dro i gang med riffene på «Frigjorte damer».

Jeg kunne ofret hva som helst for å bytte plass med ham - for å være Marius for en kveld.

I dag skal jeg spelle platene hans igjen - jævla høyt - til minne om Marius Müller som ville fylt 60 år i dag om han hadde vært i live.

Marius hadde soundtracket til min ungdomstid. Vi kysset jentene til lyden av «Carmen» og«Bli hos meg» tidlig på 80-tallet og vi spilte luftgitar til «Den du veit». Vi strevde med å etterligne de glassklare tonene han tryllet fram med gitaren sin. Vi var stolte som haner da vi endelig lærte oss riffet på «Vær deg sjøl».

Vi dro dit Marius spelte; det startet med Lava og endte med Funhouse. Jeg husker Lava i kinosalen i Moelv og Marius noen år senere som soloartist på Cafe 108. I pausa intervjuet jeg mitt store idol backstage mens innehaver Kvisler tok seg en whisky og Marius spiste banan og drakk H-mjølk.

Dagen etter dro Marius på markfiske i Åsta sammen med kompisene Daffy og Frode. Det var knyttet sterke bånd mellom Moelv og Manglerud.

Jeg gråt da Chris Thompson på minnekonserten på Rockefeller i 1999 sang «For You» for sin avdøde venn. I dag minnes jeg de store øyeblikkene og mannen som spilte gitar på over 50 plater tidlig på 80-tallet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat