23. okt
 
Nissefar har blitt en av oss

Publisert: 07.mar.2019 06:17
Oppdatert: 07.mar.2019 06:35

Siden jula var over, har nissefar ligget og dormet på øverste hylle i bokreolen. Iført drakt i sjokkrosa fleece, og med uproporsjonalt lange stankelbein, er han ikke noen spesielt stemningsskapende representant for julenissebestanden, men han har liksom funnet sin plass i hjertene våre.

Nissen har vært med en årrekke, men behandlingen har vært litt stemoderlig. Blant julepynten har han aldri vært noen favoritt. Ikke før i år.

Bittelillejulaften fant jeg den halvmeter lange skapningen på kjøkkengulvet, nært døddrukken på julebrus.

Med en tomflaske i venstre armkrok og en annen under høyre kne, lå han og skottet opp på meg da jeg kom hjem fra jobb utpå kvelden, som synlig bevis på at livet som nisse er røft i førjulsstria.

Dagen etter tittet han hjelpeløst ned fra gardinstanga i stua, der han hang etter sine lange legger. Nissen ble reddet ned og fikk et korttidsopphold oppå onkel Ragnars utskårne trehest, før han endte opp øverst i bokhylla med hodet hvilende på en kakeboks.

Nå har jeg knyttet så sterke bånd til denne nissefiguren at jeg ikke lenger har hjerte til å rydde ham bort. Å legge ham i plastkassa sammen med resten av julepynten, virker barbarisk. Han er blitt en av oss.

Jeg trøster meg med at det åpenbart er flere der ute som sliter med å skilles ad med sin julepynt. På veg til jobb rusler jeg forbi to hus hvor adventsstjerner fortsatt henger oppe, pluss et vindu hvor en adventsstake stråler i all sin prakt. Sånn umiddelbart tenker jeg vel at det er på tide å plukke sammen julepynten nå – om det da ikke bare er eksepsjonelt tidlig ute med forberedelsene til 2019-jula?

For det går fort dit. Heldigvis. Rosa-nissen blir hvor han er fram til da.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke