23. okt
SOMMERSYSSEL: Herr Glom har fått øynene opp for betong. Hva slags konstruksjoner som dukker opp i løpet av sommeren, gjenstår å se. Foto: Frank May / NTB scanpix
 
Han kunne tatt et friår ...
Det er så enkelt: Du legger en presenning i tilhengeren, så fyller de hengeren med flytende betong. Da er det bare å sette i gang! utbrøt Herr Glom gledestrålende der han satt i kveldssola på verandaen.

Publisert: 22.jun.2017 06:16
Oppdatert: 22.jun.2017 08:30

Huset ble malt i fjor. Det morkne epletreet er fjernet. Hver bidige lune krok har fått egensnekrede plattinger, og fru Gloms rutepapirdesignede blomsterkasser er fylt med jord. Lista over potensielle prosjekter er tom. Men Herr Glom er som nordmenn flest – motoren går. Han trenger noe å henge fingrene i om sommeren. Derfor har han fått seg en ny hobby: Betong.

«Jeg har hatt litt dårlig samvittighet for at Tassen aldri fikk noen skikkelig gravstøtte, så i sommer har jeg tenkt å støpe en», sa han her en kveld. Vi skottet vantro på ham. I 13 år har bikkja ligget begravd i hagen, under en standhaftig potterose. «Tenk så fint det kunne bli! En flott støtte, Her hviler Tassen», fortsatte Herr Glom og demonstrerte en omtrentlig størrelse med armene.

« … Du skulle ikke lage en fontene isteden?» Spurte Fru Glom. Hun syntes en gravstøtte i skråningen vil bli noe dramatisk, og minnet om sitt mangeårige ønske om sildrende vann. «Jo, det har jeg tenkt på! Hvis jeg støper en hund som løfter det ene beinet, og setter den på toppen av gravstøtta, kan jo dette bli en kombiløsning. Så renner vannet nedover …» foreslo Herr Glom.

Responsen fra Fru Glom var såpass kjølig at det neppe blir støpt noe monument over familiens gamle terrier. Hun ville heller ha et betongkar med vannliljer, eller aller helst en fontene. Her Glom klødde seg på kjaken. Nå er det ikke godt å vite hva sommeren bringer. Kanskje blir det selvstøpte heller på gårdsplassen? Kanskje blir det utelamper og fuglebad? Eller kanskje sitter de der plutselig med en hel hjemmestøpt skatepark i hagen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke