buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
HOPER SEG OPP: Gode intensjoner. Både om å lese og å rydde. Foto: Anne Ekornholmen
 
Har du også tsundoku?
Det finnes noen forbannelser i moderne interiør.

Publisert: 06.feb.2017 08:06
Oppdatert: 06.feb.2017 08:08

Det finnes innretninger som egentlig ikke tjener noen annen funksjon enn å skape uorden og dårlig stemning. For eksempel den håpløse hylla under salongbordet ved sofaen.

For det første ser det alltid estetisk best ut de ytterst få gangene hylla er helt fri for gjenstander. Altså tom. Ergo hadde hylla egentlig ikke trengt å være der i det hele tatt. Men når den først finnes, brukes den selvfølgelig av hele familien til å lagre saker på - saker som vi i neste omgang sparker borti, så de havner på gulvet (og i verste fall blir liggende). Vi snakker om lesestoff. Donald Duck, Aftenposten, D2, Amagasinet, lokalavisa, Doktor Proktor, Timbuktus selvbiografi, Skog-magasinet, et gammelt KK, Aftenposten junior... Og ikke sjelden handler det om lesestoff som ikke er i bruk, og burde ligge i papirinnsamlinga.

Men å kaste aviser, blader, bøker og magasiner er vanskelig på grunn av en diagnose jeg åpenbart har. For jeg har jo tenkt å lese alt – en vakker dag. Jeg er grunnleggende en lesehest. Og jeg er rammet av tsundoku.

Jeg er ganske sikker på at dette preger flere hyller, kjøkkenbenker og -bord i de tusen hjem. Tilstanden betegner nemlig hangen til å anskaffe seg (uoverkommelige mengder) lesestoff, for så bare la det bunke seg opp i huset – uten tid til å lese det. Ordet er sammensatt av de japanske uttrykkene tsunde-oku – som betyr å hauge opp ting for seinere – og ordet dokusho, som betyr å lese bøker.

Ironien vil ha det til at jeg øverst på nattbordet har Marie Kondos bestselgerbok «The Life-Changing Magic of Tidying: A simple, effective way to banish clutter forever».

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat