buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
LAPP: Herr Glom forteller helst om sine synder per lapp.
Foto: Hanne Maren Torpen Hokstad
 
«Har knust, bruk tøfler!»
Det singlet høyt. Et pulverisert vinglass bredde seg som et glinsende dekke utover kjøkkengulvet.

Publisert: 07.des.2017 08:44
Oppdatert: 07.des.2017 09:50

Det singlet høyt. Et pulverisert vinglass bredde seg som et glinsende dekke utover kjøkkengulvet. Herr Glom sukket oppgitt, før han gikk for å hente støvsugeren. En vant rute. Så skrev han en morgenhilsen til sin kone på et stykke papir, som han la midt på kjøkkenbordet: «Har knust. Bruk tøfler!»

Man man regne med litt svinn i kjøkkenskapene når Herr Glom boltrer seg. Kopper og asjetter deiser i gulvet, og Herr Glom forteller bestandig sin kone om ugjerningene per lapp. Litt for at hun ikke skal skjære seg på glasskår, og litt for at hun skal rydde opp etter ham.

Til å begynne med var lappene velformulerte og hyggelige. «God morgen! Kom i skade for å knuse et stettglass. Har støvsugd, men det bør vaskes godt. Skal kjøpe nye. Bruk tøfler og trå forsiktig», skrev Herr Glom. Beskjedene har gjennom årenes løp blitt stadig mer kortfattet. Harmdirrende har Fru Glom mottatt lapper av typen «Jeg har støvsugd, men det bør vaskes», underforstått: du bør vaske.

Nå har glassknusing på morrakvisten blitt en så innarbeidet vane at Herr Glom etter en periode med «knust glass - igjen!» har gått over til å bare skrive «knust!» på lappene til sin kone. Fru Glom på sin side har for lengst sluttet å lure på hvor kaffeservisets forsvunne deler er blitt av.

Som straff for slepphendt omgang med dekketøyet må Herr Glom erstatte det han slipper i gulvet. I løpet av den siste uken har han knertet både en kaffekopp og et stettglass. I lengden blir det dyrt.

Stettglassene kjøpes i pakker på tolv. Kaffekoppene er det fire av i hver pakke. Det skulle vel bety at han nå har en knusekvote på tre kopper og elleve glass? Fru Glom kan glede seg.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat