23. okt
ALTERNATIV TRENING: HAs Torbjørn Jørstad bedriver alternativ trening. Han svinger det lange håret for å stimulere nakkemusklene. FOTO: Frank May / NTB Scanpix
 
Hard nakkemosjon
Jeg må vel kunne påstå at jeg aldri har vært den sportslige typen. I takt med at håret vokste, forsvant også viljen til å bedrive organisert (og for så vidt uorganisert) mosjon.

Publisert: 19.aug.2017 14:21
Oppdatert: 19.aug.2017 14:38

Heldigvis fant jeg et passende alternativ.

Før jeg kommer til denne mystiske formen for vidundertrening (som allerede er avslørt i tittelen), må jeg jo presisere at jeg faktisk har vært innom en del reale idretter opp gjennom årene. Latskapen er altså ikke medfødt. En tiårig fotballkarriere, en kortvarig periode med terrengløping, samt noen lysløyperenn i Nybygda må jeg kunne skryte på meg.

Så over til denne alternative treningsformen. De som kjenner meg vet nok at jeg selvfølgelig snakker om stimulering av nakkemusklene. Eller som det så godt heter på engelsk; «headbanging».

Australske forskere definerte konseptet i en studie fra 2008 som en «populær danseform som akkompagnerer heavy metal-musikk.» Intet annet enn å slenge hodet opp og ned, fram og tilbake så håret suser i vinden, i takt med musikken.

– Det er en definitiv risiko for mild hjerneskade fra headbanging, blir det også konkludert i studien. Au da.

Hvis man, som meg, anser dette som et reelt treningsalternativ, må det kunne sies at jeg da faktisk trener ganske ofte. Hver eneste konsert blir en liten treningsøkt. Festivalturen i Tyskland jeg for øyeblikket befinner meg på, blir en femdagers treningsleir.

Stimulering av nakkemusklene har blitt min spesialitet, og for øvrig eneste kilde til kaloribrenning. Jeg får vel bare håpe en hjerneskade ikke vil akkompagnere tinnitusen min med det første.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke