buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
HER SKAL DET JOBBES: Herr Gloms arbeidsliste. Foto: Hanne Maren Torpen Hokstad
 
Herr Gloms nye system

Publisert: 24.mai.2018 08:21
Oppdatert: 24.mai.2018 12:52

Herr Glom har tatt listeskriving til nye høyder. Nå har han utviklet et vanntett system som vil få arbeidsoppgavene til å gå som en lek: Årets vårlige arbeidsliste, sirlig påført dato øverst i høyre hjørne, er værkategorisert.

Ja, du leste riktig: Planlagte sysler i hus og hage er i år sortert ut fra hva slags vær de skal utføres i! Under «finværsaktiviteter» står utvendig vindusvask og oljing av platting. Gjødsling og såing er sortert under «regnværsaktiviteter» – hagearbeid som med fordel kan utføres i det himmelen åpner seg. Siste kategori heter «inneaktiviteter» og rommer videoredigering og skjortestryking. Her spiller ikke været noen særlig rolle, men optimalt sett bør det være overskyet, vindfullt og yr i lufta, sånn at fristelsen til å gå ut ikke blir for stor. Samtidig må det ikke regne heller, for da er det plutselig regnværsaktivitetene som har prioritet.

Herr Glom er ram på listeskriving, og til familiens fornøyelse knepper han til nivået et ørlite hakk hvert år. I fjor, for eksempel, presenterte han dataskrevne rutenett-lister med kolonner for antatt tidsbruk og kostnadsoverslag, men å holde disse à jour ble en jobb i seg selv, så nå har han gått tilbake til penn og papir.

Som nært sagt profesjonell listemaker går han også rimelig detaljert til verks. Skal han skifte dekk på bilen, noteres hvert enkelt hjul som eget punkt. «Skifte høyre framhjul» og «skifte venstre bakhjul» står det. Sånn blir det mer å stryke ut, og som alle profesjonelle listeskrivere vet, er jo utstrykingen halve moroa. Arbeidsdokumentet blir på en måte et synlig bevis på at vi ikke bare driver dank i forsommervarmen.

Selv skal jeg nå, når siste punktum settes, stryke «skrive God dag» fra min egen arbeidsliste. Også dette eplet landet i nærheten av stammen...

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat