buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix.
 
Himmelens egen blues
I våte spor over kjøkkengolvet kan je følge kattas bevegelser.

Publisert: 15.sep.2017 06:22
Oppdatert: 15.sep.2017 06:39

Fra hu løper inn gjennom dørsprekken så fort husbonden har åpnet døra, bort til matkoppen, en rastløs runde rundt vannskåla. Og deretter ut på stua. Og opp i sofaen. Der pus har sovnet, og spor av bløtt gras er blitt til små flekker på svart skinn som trenger en omgang med filla.

Det trommer på taket mitt. Himmelens åpne sluser speller høstblues på svart blikktak. Når det er helt stille i huset kan jeg høre dråpe etter dråpe treffe taket, før de glir nedover på såpeglatt underlag, lander i takrenna, blir ført ned på bakken og ender opp i bakken.

Også elva har funnet en høstlig rytme. Men elva speller itte blues. Den er i en tyngre sjanger. Den ruller steiner om natta og oppfører seg som et elementenes Motörhead med volumet på 11. Elva er aggressiv og brårenner vatnet nedover gjennom elvedalen og ut i Mjøsa.

Klokka er tre og je skulle sovet. For lengst. Men je får itte tel. Lyden av regn holder meg våken. Lyden av regn overdøver natta og banker budskapet inn. Et bløtt, endeløst budskap om at sommeren som aldri kom har glidd over i høsten je synes je har følt på siden mai.

Den første bilen er avisbudet. Den umiskjennelige lyden av bildekk på søkkbløt veg holder vekkeklokka mi med selskap og varsler om at det er regnjakke som gjelder. Det drypper espresso i en kopp og det drypper fra taket.

Stillheten fikk juling i natt. Den tapte for Vår herres sprøytekanne, og for en lang 12-takters regnværsblues.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat