buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
SOFAGRIS: Å ha en hund i huset er stort sett veldig, veldig koselig. FOTO: Christian E. Bergheim
 
Hunden – menneskets beste venn?
Det sies at hunden er menneskets beste venn, men jeg er nå ikke helt overbevist.

Publisert: 26.apr.2017 05:00
Oppdatert: 25.apr.2017 10:24

Etter å ha levd med en hund i huset de siste månedene, så tenker jeg følgende: Hvis bikkja var en person, ville den da også ha vært min beste venn?

La oss menneskeliggjøre det hele ved å late som om jeg har en kamerat. La oss kalle ham Brynjar; en mann på rundt 30.

Det er for så vidt fint at Brynjar kommer på besøk, men det er plagsomt at han umiddelbart løper bort til nabobarna og hyler og skriker mens han desperat forsøker å slikke dem i ørene. «Den slags oppførsel kan misoppfattes i dagens samfunn», må jeg stadig vekk fortelle ham – men han nekter jo å høre.

Ofte står han ved ytterdøra og skriker og banner av full hals. Det er ikke godt å si hvorfor.

Brynjar er også ekstremt oppmerksomhetssyk, så han stikker innom omtrent hele tiden – alltid uten å spørre. Likevel er det jo litt stas, da.

«Så koselig å se deg, Brynjar! Bare sett deg i sofaen, du. Sofaen! NEI, ikke spis på tøflene! Sitt i sofaen! SITT! Der ja, din notoriske lømmel ...»

Ofte involveres en ufrivillig tredjepart. «Brynjar, misforstå meg rett – du er en ålreit fyr, men når du ruller rundt og spiller død ute i hagen ... Altså, naboene reagerer litt når du ligger på plenen med tunga hengende ut av kjeften. Nå har ambulansen rykket ut for tredje gang denne uka. For ikke å snakke om at nabodama nok en gang har sett deg tisse i postkassen hennes ...»

Brynjar og jeg koser oss ofte med film, men det føles litt rart når han alltid skal sitte kliiint inntil meg med hodet i fanget mitt. Hvis jeg spiser, så sitter han og stirrer med store, våte øyne helt til han får lete etter en kjeks i bokhylla. Å introdusere ham for jentevennene mine? Håh – glem det!

Menneskets beste venn? Jeg er fortsatt litt småskeptisk.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat