buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
TO GENIER: Ivo Caprino og Kjell Aukrust avbildet sammen med kjente figurer fra filmen Flåklypa Grand Prix. FOTO: NTB scanpix
 
Hvor ligger Flåklypa – i Hedmark eller Oppland?
Stemningen var amper i kantina på jobben. Det som skulle være en lun adventslunsj hadde brått utviklet seg til å bli en intens dragkamp mellom to ansatte fra henholdsvis Hedmark og Oppland.

Publisert: 21.des.2016 06:31
Oppdatert: 21.des.2016 06:46

«Flåklypa-universet er basert på bygda Flåklypa i Lom», hevdet opplendingen hardnakket. Det hadde han nemlig lært på et quizprogram med Dan Børge.

«Tull og tøys», svarte hedmarkingen. «Flåklypa er Alvdal. Punktum.»

Opplendingen ga seg ikke. «Emanuel Desperados var Norges første fremmedarbeider, som assistent for meieribestyrer Ollvar O. Kleppvold ved Slidre Dampysteri i Valdres. Hvorfor skulle de to rote seg langt borti Østerdalen?»

Usaklig. Alle vet at området rundt Alvdal har en utmerket melkeproduksjon. Jeg skjønner godt at Kleppvold og hans assistent gjerne tok seg en tur over fjellet for å smake.

I tillegg er Kjell Aukrust fra Alvdal. Solan Gundersen er fra Tynset. Reodor Felgen har ukjent fødested, men i ung alder ble han innlagt ved Tynset sykehus etter å ha blitt sparket av ei olm ku da han var elev ved Storsteigen landbruksskole – i nettopp Alvdal.

Nå skal det sies at Aukrust riktignok hentet navnet «Flåklypa» fra bygda i Lom hvor han selv hadde slekt. Han eide også en kvadratmeter av riksvegen der – skiltet med «forbud mot å råkjøre med radialdekk», men det endrer ikke sakens harde kjerne.

Heldigvis har vi en vaskeekte alvdøl på kontoret. Hun kunne bekrefte at jo, Flåklypa ER Alvdal. Og omvendt. «Jeg kjente både n’Kjell og alle bygdeoriginalene som historiene er basert på. Ludvig har jeg møtt mange ganger på samvirkelaget», smilte hun.

Dermed måtte opplendingen krype slukøret tilbake til vinterhiet sitt og konstatere at yppingen med storebror Hedmark nok en gang hadde resultert i total ydmykelse.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat