buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
FOTO: DAG W. GRUNDSETH.
 
Hvor mange var det?
I fjor sommer var det mange som stakk fingeren i været, myste med aua, rynka hudansamlingene i panna og antok rollen som spåmenn.

Publisert: 28.jul.2017 06:35
Oppdatert: 28.jul.2017 06:57

For mens sola skinte gikk folk, fe og blandede arter rundt Mjøsa mann av hus og fjøs for å få et glimt av den store hvite båten som padler rundt i Mjøsa. Ja, den båten du har sett hundre ganger før.

Nå er ikke dette en tekst for å snakke ned Skibladner. Aldeles ikke. For skuta er grom, den, og i fjor var den tross alt på TV. Når du legger til grunn hva annet som får slippe til i mediet som var avleggs rundt tusenårsskiftet, så var det på tide for den hvite svanen.

Og for hver havn hjuldamperen la til, formerte folk seg tydeligvis som kaniner. Denne avis og undertegnede rapporterte 1000 på Stavsjø, 5000 på Atlungstad og 15.000 på Hamar. Andre beskrivelser antok 6000 på Lillehammer og 19.000 på Gjøvik.

Det var en folkefest både til lands og til vanns. Men hvor mange var det egentlig som sto og så på?

For det er lett å la seg rive med og samtidig miste oversikt, når du står trangt i et entusiastisk folkehav farget rødt av norske flagg og eimen av wienerpølse. For tallene, de er basert på fingeren i været fra offentlige tjenestemenn, arrangører og klikkekåt presse. Satt på spissen.

Ved å studere bilder, inkludert fra oven, i etterkant, konkluderer man nemlig slik: det kan hende det ble dratt på.

Men hva gjør vel det? Nå skravles det om en ny mjøsfest i 2018, og da må vel målet være å bli enda flere som står oppmarsjert i strandkanten, med nystrøken blazer og digre beksømsko.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat