buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
PRESIDENT: Donald Trump, her fotografert sammen med Franrikes president mandag, nevnes i samme God dag!-spalte som slimål. Det er helt tilfeldig.
FOTO: AP Photo/Evan Vucci, NTB SCANPIX
 
I dag: Slim

Publisert: 24.apr.2018 10:14
Oppdatert: 24.apr.2018 11:22

-Det er ikke lett å skjønne det som foregår i den offentlige samtalen om dagen. Kanskje bør man helst ha en høyskoleutdannelse for å kunne følge med, skrev en fortvilet pensjonist på HAs debattsider like før helgen. Noen hver kan kanskje slutte seg til det utsagnet. Men det finnes også debatt-temaer som er litt lettere å forstå enn andre. «Slim», for eksempel. Det har vi vel alle et visst forhold til. Et gammelt godt skjellsord har fått fornyet aktualitet. Og igjen er det Donald Trump som har ført an i debatten.

Den sparkede FBI-sjefen James Comey har denne måneden kommet med en bok. Der er han ikke nådig mot den som har sparket ham, presidenten. Og Trump har selvsagt tvitret et svar: «En veik og løgnaktig slimball». Samfunnsdebatten har kastet seg over fenomenet, og uttrykket er gitt en lang rekke forklaringer. Og de fleste er enig om at dette er et uttrykk som trygt kan tas i bruk når alle andre fæle karakteristikker er brukt opp.

Da er det ikke så rart at et gammelt, godt skjellsord er rotet fram igjen også her i Norge: «Slimål». Selveste «nasjonalfisken», for alvor kjent gjennom en av radioprogrammet «Nitimens» mange kåringer på 1980-tallet. Etter at nasjonalfuglen og nasjonalblomsten var kåret, sto nasjonalfisken for tur i 1982. Men kåringen gikk ikke helt etter oppskriften. En gjeng med biologistudenter i Bergen slo seg sammen og laget en aksjon for slimålen. Og den vant kåringen, med ca. 4.000 stemmer, mot 2.552 avgitt for torsken.

Det ble selvsagt ingen diplom og utmerkelse for slimålen. Programledelsen grep inn og erklærte at»dette var ingen nasjonalfisk-konkurranse, men en kåring av den fiske som kan representere Norge som fiskerinasjon. De 4.000 stemmene ble underkjent.

Men det var skapt et helt nytt skjellsord: «Din f’’’ slimål». Det er nok her Donald Trump har stjålet ideen til fornyelsen av det amerikanske språket.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat