buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
NEI TAKK: Kakerlakker og veggedyr? Takke meg til husfluer og edderkopper.
 
Ikke inn i mitt hus

Publisert: 08.okt.2018 06:31
Oppdatert: 08.okt.2018 06:39

Du har hørt skrekkhistorier om folk som har fått veggene fulle av insekter? Om dem som må evakuere til hytta eller flytte på hotell mens huset steriliseres av insektdrepere i «Ghostbuster»-drakter, og alt av inventar og møbler henvises til fryselager – eller kondemnering.

Vi snakker ikke sengemidd og husflue, eller et og annet sølvkre. Nei, jeg mener skadedyr som eter seg gjennom isolasjon, trepanel og takplater og gjør deg til en nervøs gjest i ditt eget hjem.

I utgangspunktet er jeg ikke redd verken edderkopper eller saksedyr. Jeg er ingen stor fan, men heller ikke hysterisk. Og når det gjelder eksotiske arter, som kakerlakker eller veggdyr, da trår min relativt ubekymrede side fram. Jeg anser risikoen som liten for at slike uønskede arter velger å bli med hjem som blindpassasjerer i feriebagasjen, til Norge i oktober, liksom.

Men derom strides min bedre halvdel og jeg. For det jeg beskriver som ubekymret, vil han betegne som naivt. Og etter høstferiens nærkontakt med en uhyggelig hardfør kakerlakk i sydligere strøk, ser jeg med mye mindre lattermilde øyne på Mannens foranstaltninger for å hindre invasjon i hjemmet.

Vi satt på balkongen i solnedgang da et monster av en hardbarket bille landet på skuldra mi. Hvorfra jeg med raske (les: paniske) reflekser børstet den ned på gulvet og ineffektivt, men til slutt dødelig trampet på den. Bare for minutter senere å oppdage at den hadde flyttet seg inn i leiligheten – gjenoppstått fra de døde! Mannen tok da jerngrep, knuste vesenet demonstrativt og feide dyret over rekkverket til naboen nedenunder. Jada. Minutter seinere var den forsvunnet derfra også.

Da vi kom hjem, pakket vi ut av koffertene ute på trappa.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat