23. okt
BLE MED: Jeg rakk ikke å sensurere bort Litago-kartongen...
 
Ingen sensur på søpla
På innsida av ytterdøra henger to lapper som skal hjelpe familien å huske.

Publisert: 30.jan.2017 06:27
Oppdatert: 30.jan.2017 06:41

«Svømming mandag» står det på den ene. «Svømming fredag» på den andre. Så langt har det utrolig nok fungert. Morgenrutinen består i å pakke skolesekker, matpakker, huske gymbager, busskort, husnøkkel, å ta opp brød og få underskrift på lekseskjemaet, så ulike påminnelser trengs.

Flere dager den siste uka har det også hengt en pose søppel på dørhåndtaket. Ikke den med restavfall som skal fraktes til dunken ved postkassa. Ikke den illeluktende grønne med matavfall heller, heldigvis. Nei, det har vært en pose med nøye utvalgt søppel. Håndplukket av poden (og meg), for å ha med til skolen.

I anledning miljøspørsmål, resirkulering, klimautfordringer og kloden generelt har skolen nemlig bestemt seg for å «redde verden litt». Tverrfaglig og engasjerende – bra initiativ! Men når pakninger og plastavfall du har brukt skal bli til materialer i kunst-& håndverk, og ender som utstilling på Åpen skole – hva sender du med? Hvilket inntrykk kommer folk til å få?

Det er som å møte sin egen forfengelighet i døra: Si meg hva du har i søppeldunken og jeg skal si deg hvem du er. Og hva slags mat du serverer familien. Jeg talte varmt for tolvåringens valg om å ta med bare melkekartonger og lette (forgjeves) etter tomme tranflasker eller andre tekniske bevis på sunnhet og helse. Jeg puttet et par hermetikkbokser i tiåringens pose, mens han snappet med seg esken fra farens nye boksershortser.

Men det er bare å innse at kostholdet i heimen blir stilt i et grelt lys, for jeg rakk ikke å sensurere bort to Big one pizzaesker, Litago-kartongen, plasten fra pasta- og baconmiddagen og papp fra 12 kindereggsjokolader – som alt nå er til offentlig skue i klasserommet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke