buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
FOLKEHELT: Petter Northug vil gå inn i historiebøkene som en av de råeste langrennsløperne verden har sett. Dette bildet er fra Falun-VM i 2015. FOTO: NTB scanpix
 
Intet skiløp uten Petter

Publisert: 17.des.2018 07:44
Oppdatert: 17.des.2018 07:49

Nok er nok! Nå er det på høy tid å pensjonere den slitne og utdaterte langrennssporten én gang for alle. For hvordan skal vi klare oss uten Petter Northug – hele skisportens superstjerne som alle har elsket og hatet mer enn noe annet fenomen siden vinteren ble oppfunnet?

Ekte mannfolk griner ikke, hører jeg noen si. Nå er ikke jeg den som sitter og tuter mer enn høyst nødvendig, men akkurat når det kommer til norske idrettsbragder på snø, der er jeg mer lettrørt enn en hel syltetøyfabrikk. Utallige ganger har jeg sittet hjemme og hylskreket mens jeg har sett på gamle arkivklipp fra Lillehammer-OL. Men, ingen idrett har fått meg til å grine mer enn Northugs ekstreme prestasjoner under Falun-VM. Han ankom som en dømt gutt, en fyllekjører og en kriminell slyngel – men reiste hjem som tidenes råeste vinterhelt.

Kanskje var det smart av Northug å legge opp nå. De siste ukenes mediedekning av langrennssporten har nemlig vært ganske dyster lesning: Stikkordene som går igjen er snømangel, svak økonomi og stadig synkende interesse i Mellom-Europa. I dette farlige tempoet risikerer vi at langrenn blir redusert til et ganske nerdete kretsmesterskap mellom Norge, Sverige og et par andre miniputter. Noen vil hevde at vi er der allerede nå.

«Jeg kan ikke fordra han derre Northug!» – de ordene har jeg hørt fra mange, både i inn- og utland. Selvsagt har han vært splittende, den frekke og sleivete rampegutten fra Mosvika. Men gi meg heller en munnrapp og uforutsigbar trønder enn enda en pregløs nisse som prater på autopilot om fokus på arbeidsoppgaver. Jeg frykter at vi har noen grufullt kjedelige år i vente.

Takk for alt du har gjort for langrenn, Petter! Vinteren blir aldri mer like festlig.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat