23. okt
BLI MED: Livedekning pub til pub. Facebook legger til rette for mye moro. Uansett hvor du er. FOTO: Sara Johannessen / NTB SCANPIX
 
It’s saturday night live!

Publisert: 06.nov.2017 07:17
Oppdatert: 06.nov.2017 07:24

Det er godt med livstegn. Fint å få en telefon, en sms, et lite vink fra en venn om at det rusler og går. Det er bra for alle parter å holde kontakten, å vite at alt er i orden. Det bidrar liksom til å befeste relasjonen, at man har noe felles, noe sammen – sjøl om man kanskje i perioder ikke er på samme sted eller har all verdens tid til å møtes og snakke sammen. Et livstegn kan være det som trengs for at man ikke er ensom, man har liksom noen i livet sitt.

Så er det vel enkelte livstegn som kommer litt for tett på kroppen. Som forteller vesentlig mer enn man har behov for, gir deg informasjon og oppdateringer du ikke på noen måte har etterspurt. Og her kommer Facebooks livesendinger inn i bildet. Eller rettere sagt; her kommer Facebook-bilder inn i livet ditt.

Det er jo så lettvint! Det er bare å plukke opp telefonen, det vil si, den har man i handa allerede. Så er det bare å trykke live og filme i veg. Hold telefonen opp foran deg: «Hey verden! Se hva jeg gjør, ’a!» Spiser på restaurant, er på konsert, ser på ei katte som leker. Bare må dele denne opplevelsen! Alle skal med!

Det plinger på nattbordet. Klokka er 02.47, snart søndag, og kompisen din kjører livesendinga «følg meg fra pub til pub». Han står ved pissoaret – og filmer i raushetens navn. Man måste bjuda på. Og det er sjenerøst å kringkaste til alle dem der hjemme som ikke er på fylla. Misunnelsesverdig livedekning fra en tilstand man så klart skulle vært i selv, i stedet for å ligge under dyna som et annet kjedelig A4-menneske.

Pling igjen. 04.38 og kompisen er på lufta direkte fra nachspielet der rusen er stigende og personvern en fjern drøm. Umake par i sofaen, snøvling, beføling og allsang. Siste episode: «Sjanglende hjem i soloppgang».

Livstegn mottatt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke