buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
FOTO: NTB scanpix
 
Katta som lærte
Den gjorde stort sett ikke annet enn å spise, drite og sove, og levde således et liv i harmoni og ganske likt som mange tobeinte. Likevel var det noe som skilte katta fra bermen: den hadde evnen til å lære av fortida.

Publisert: 02.sep.2017 09:57
Oppdatert: 04.sep.2017 06:43

For etter sommeren hvor resten av familien skampakket Volkswagen K70’n og strøk over Skagerak med ei rusten ferje, ble katta et knepp klokere. Mens øvrige flokkmedlemmer mesket seg med øllebrød og bøff, mistet katta halvparten av pelsen på kennel.

Vel hjemme inntok den horisontalen innerst i kjellerstua, og ble der i to uker. Mens pelsen grodde ut, brukte den tiden til å resonnere. Neste sommer, da den øvrige familien igjen hadde staket ut kursen sørover for bollemælk og rygeost, var katta på vakt. Så fort koffertene kom ut av kjellerboden, hadde pus intet behov for å være innendørs.

Resterende flokkmedlemmer ante at kjetta hadde fått ferten, og tok grep. Katta ble hentet inn, og terrassedøra stengt selv om været tilsa kortbukse. For å gi pus en mindre følelse av Guantánamo, ble et vindu i andre etasje holdt åpent med fire millimeters åpning.

Men da familien kom hjem etter å ha vært av gårde for å kjøpe bademadrass, hadde katta gått opp i lufta. Den gjenoppsto ut av et buskas to dager etter familiens avreise, munter over å ha lurt alle. Resten av somrene fikk den være hjemme med kattepass.

Tre år senere ble huset malt. Langs veggen i 2. etasje, over en strekning på fem meter fra nevnte vindu bort til balkong, var trebordene uvanlig flisete. Katta sa ingenting, men gliste godt av et TV-program med Houdini lørdagskvelden.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat