23. okt
Illustrasjonsfoto: Christian E. Bergheim
 
Kjære pinsevenn
Enhver er salig i sin tro. Men denne helga er vi alle pinsevenner. En gang i året er vi en, eneste stor frimenighet.

Publisert: 19.mai.2018 09:35
Oppdatert: 19.mai.2018 09:51

Fugla taler i tunger og synger i ånden. Himlene løfter seg stadig høyere. Mjøsa også, men er hedmarking nok til ikke å la seg rive helt med. Nå ligger hun og lytter til løftene i lufta, grasets salmer, løvets lovsang, å, det var godt å strekke ut. Visst ble hun litt høy på seg sjøl, men hvem blir ikke det i mai? Nå lugner hun, og lytter, er det lerka som slår?

I ei tenksom vik innerst i Botsenden, rynker hun panna: Jeg er ikke SÅ god på fugl som jeg er på bånn. Har vi lerker her? Og hvis de slår, hva slår de? Triller? Barnevogner? Badminton? Å, for ei tullførkje en blir når en blir drukken. Det var bare det at hun hørte to forleden lyse maikveld prate om lerker. Snart slår de, sa de, høyt i sky, bare de kommer, sa de drømmende, og gikk hjem for å slå de også, bare at det var plenen. Mjøsa grunner.

Mai er månedenes største forkynner, river oss alle med. Den eneste andre gangen jeg husker at alle gikk amok for pinsa var vinteren -94. Hvor har du dine? Mine er festa på en OL-cap med øreklaffer, langt innerst på kottet. Jeg vil helst ikke snakke om dem. Særlig HA-pinen! For trur du ikke det kom en kar enkomst opp på Brumunddalskontoret og ville kjøpe pinsa våre for 650 kroner? Og vi sa enstemmig nei, trodde skulle få masse mer! Ute raska pins’efeberen over februarisen, det var klondyk på Hedmarken.

Nei, takke meg til den riktige pinsa. Intet hadde blitt uten den. Intet blir uten den. Intet er som den.

God pinse!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke