23. okt
 
Kjeksens forbannelse
Det gikk selvfølgelig som det måtte gå.

Publisert: 07.feb.2017 06:21
Oppdatert: 07.feb.2017 06:53

Og som det alltid pleier å gå. En tur innom butikken når det er litt lenge til middag og enda lengre siden lunsj, og løpet er vel egentlig lagt på forhånd.

Utfordringen er at jeg har bestemt meg for å kutte ut alt unødvendig sukker, det er nemlig verken bra eller nødvendig for kroppen. Sjokoladebudsjettet er satt til 0, smågodthylla er et sted jeg ikke besøker, og jeg vet veldig godt hvor den er og kan legge ruta utenom. Ikke engang en liten Fox har tillatelse til å bli med i handlekurven. Men så var det en gråpose med havrekjeks fra en lokal produsent som sto plassert ved brødhylla og på den måten unngikk førstelinja i vårt forsvarsverk.

Havrekjeks med kirsebær. Hallo! Det er vel lov å kose seg litt? Det er da mye bedre enn sjokolade, ikke sant? Og en liten kjeks eller to til kaffen etter middagen kan vel ikke skade. En sånn pose kommer jo til å vare i evigheter! Og så med kirsebær! Det er vel i hvert fall sunt?

Den kortreiste gråposen ble med, og i bilen på veg hjem ropte den til meg fra baksetet for liksom å overdøve den hissige rumlingen fra en tom mage. Og tror du ikke at den lå helt på toppen og bare ved å strekke den høyre armen på skrå bakover, så var den plutselig tilgjengelig. Og det var fortsatt ganske lenge til middag.

Ok, posen var nok ikke så stor som jeg trodde. Men kjeksene var gode og innholdet minket veldig fort. Jeg tenkte at jeg nok burde sjekke sukkerinnholdet når jeg kom hjem. Hvis jeg fortsatt mener at jeg egentlig har bruk for å vite det ...

Er det noen av dere som vet hvor mye sukker det er i en pose havrekjeks som varer akkurat fra Obs og hjem?

Ikke jeg heller ...

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SUKKER? Hvor mye sukker er det i havrekjeks med kirsebær, egentlig?
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke