23. okt
KONGEN: Den beste sjokoladen er den uten andre dikkedarier.
 
 - Konfekt kan han ikke ha hatt greie på
Anne Ekornholmen skriver om hvorfor hun ikke er overbegeistret for de store eskene med Kong Haakon-konfekt - og det som er inni de.

Publisert: 03.mar.2018 10:31
Oppdatert: 03.mar.2018 10:39

All ære til Kong Haakon. Han som sa nei og alt. Men med respekt å melde – konfekt kan Olavs far umulig ha hatt særlig greie på. Hadde han det, ville vel ikke sjokoladen hans behøvd å komme med eget advarselshefte inni.

Saken var at søster og svoger hadde bryllupsdag. Ikke noe som står veldig høyt på markeringskalenderen i slekta, men med en konfekteske stående igjen etter jula, var dette en passende anledning å få omsetning på sjokoladen, før alle bitene ble hvite. Den store esken kom på bordet etter en felles middag. Pent presentert, det skal den gamle danske ha. Kongelig rødt, med hvit plastpappdyne over sjokoladebitene, skrifttyper i gull og et plastfat i sober mørkebrun, som leverer bitene i pene former. Men hva med innholdet – er det ikke litt lite … folkelig?

Nå er jeg slett ikke den som spytter i glasset når sjokolade er i omløp. Opp gjennom barndommen har jeg spist min andel mokkabønner – alltid like skuffet over at den gule esken hos bestemor ikke var kremtopper. Men til og med diabetikersjokoladen hun hadde i nattbordskuffen fikk bein å gå på når vi barnebarna ikke fant ekte sukkervarer.

Og nå dykket unger og voksne ned i syltet kirsebær, mandarinessens, kremet eggelikør og cognacmarsipan. Med rift om det lille kremmerhuset i gullpapir. Og om bruksanvisningsheftet vi bruker som ren advarsel; hva bør pysete smaksløker styre unna? Kan vi unngå flytende alkoholkjerne og for høy kakaoprosent?

Mannen trenger vedlegget som helseguide, for å se om noe er spiselig for en hasselnøttallergiker. Dermed passer vi som hånd i hanske, siden jeg mener kubene med rein sjokolade og ei hel nøtt inni er den eneste biten Kong Haakon virkelig lykkes med.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke