buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
UTENPÅ: Slik er coveret....
FOTO: TROND SVENDSEN
 
Kuppet i platebunken

Publisert: 17.nov.2017 07:10
Oppdatert: 17.nov.2017 07:21

Det knirket i gulvet og det var kaldt i rommet. Lokalet var fylt til sin maksimale kapasitet og vel så det av alt fra gamle støvletter via fordums stereoanlegg til loslitte opplag av Asbjørnsen og Moe. Det var lørdag formiddag og jeg var på loppemarked.

Jeg er helt åpen om at jeg er en samler. En skrotnisse vil noen hevde, selv sverger jeg mer til at jeg er en respektfull bevarer av kulturskatter. Jeg ser American pickers på History channel og danske antikvitetsprogrammer og jeg elsker stæsj. Rett og slett. Særlig det som er gammelt og rart og ikke så lett å få tak i lenger. Det er gull i min forunderlige verden.

Så der sto jeg og bladde i en platebunke. Baccara og Wenche Myhre fikk hvile i fred i bruskassa, men det var da jeg begynte å bla i sjutommerne – altså singelplatene – at pulsen steg. Det var ymse av kvalitet og tilstand der og, som i LP-bunken, men med ett sto jeg med et eksemplar av Vidar Sandbecks «Pengegaloppen» i hånda. En fire sangers EP-utgave, og cover i nydelig tilstand.

«Alle Philips-plater er High Fidelity-plater» sto det trykket bak på coveret, og uten snev av nøling tok jeg med plata i retning av kassa, der Vippsen allerede gikk godt og vaffeljernet var varmt. 50 kroner ville den blide mannen bak kassa ha. Det var et loppemarked til en god sak, og det var tross alt en kulturskatt, så jeg sa som sant var at det nok er en underpris for denne plata.

Dermed gikk 100 kroner sin vei fra min mobiltelefon til markedets kontonummer. Vi var begge fornøyde, jeg tok med meg Sandbecks store hit og tuslet til bilen. Tilbake i huset på prærien skulle jeg lytte til nyervervelsen.

Geipen sank litt da jeg trakk ut et godt slitt eksemplar av Anna-Lena og hennes «Ditt stängda hjärtas port». Sandbeck hadde forsvunnet en gang i tidens løp.

Så nå sitter jeg med et fint cover, og glede over at jeg i det minste støttet en god sak.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat