buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
 
Kveksstikk

Publisert: 01.sep.2018 14:34
Oppdatert: 01.sep.2018 14:33

A Benteberte fekk kvekstikk på søndan. Den drev og kravle halvdau og kraftlaus rundt på ei rau fillerye, og hu gikk barbeint. Men sånn er det, når en er så tiltrekkendes, sukke hu og satte tåa i ei sukkerskål. Sukkeret sku visst nøytralisere gifta, hadde hu hørt. Eller mente i hvertfall at søstra hadde hørt det i et blad.

Uansett, det er sunnere med sukker utvortes enn innvortes, og såpass som dette på ei skål kan je unne meg, je som ailler et sukker, sa a og rekne itte sjokolade i den skura. For det fins overflødig sukker og livsnødvendig, og lade er aldri overflødig. Itte i hennes alder. Og særlig på lørdan.

Men nå var det uansett søndan, og kveksen hadde tydeligvis ikke hørt om søndagsfred, han stakk tel og med i kjørkjetida. Men så var'n jo halvdau og da. Og det, sa a Berteberit, er n vel itte aleine om på denne tida ta morrasia. Hadde je vøri i kjørkja nå, så hadde je itte sitti her med tåa i sukkerskåla, sukke hu, og det stakk det og, for vi har ittno imot å gå, vi, men ligne nok kveksen, halvdau og susete på morran.

Er det forresten til å begripe å vi skar med kveks seinsamars? Tenkte Vårherre  langt nok der? Burde Han itte gjort dom mindre huggærne, og i det minste så de de tapte brodden mot  slutten, og kunne itte preika kømmi etter meddan, filosoferte hu med tåa. Hu har vørti mye kveksstøkkin både utenlands og innenlands, og fått i seg så mye gift at det er rart hu itte for lengst er det.

Nå syns du nok at det er rart at vi tala sånn, for vi har egentlig itte dialekta nån ta øss, det vart berre kveksen som stakk oss. Hu er nok fødd her, men tala som  de andre på  det dom trur er en dialektfrittsjøl er je slett ikke herifrå og  aldri blir det hell. Sunnmøring inni og utapå.

Men når kveksen stikk...

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat