23. okt
Foto: NTB Scanpix
 
Lekenes indre liv
Det ryddes i huset. Stadig. Denne gangen satte vi friskt i gang i den ene enden, med tenåringens rom, som trengte en «aldersjustering» og en ansiktsløftning.

Publisert: 02.okt.2017 09:06
Oppdatert: 02.okt.2017 14:47

 Ned med 748 fotballplakater fra veggene, ut med den høye senga, bort med barnslige bøker og leker som ikke lenger blir brukt.

Jeg skjønte fort at problemet bare ble skjøvet bortover i soveromsgangen. Der lillebrors rom blir neste holdeplass. Han har liksom plass til alt. Hjerterom og husrom etc. For der havner biler med tre hjul, spinnere og byggesett, kindereggleker og produkter fra kunst- og håndverktimene.

Les alle God dag-ene her!

Men arven er ikke nødvendigvis så enkel å håndtere. Den fysiske plassen på gulvet er en ting, det at man tråkker på figurer og biler hvor enn man setter foten. En annen ting er den mentale øvelsen det er å kvitte seg med eller i alle fall legge bort noe. Det er vanskelig, for «Mamma, du skjønner at jeg tenker at leker lever».

Og hvem kjenner seg ikke igjen i det? At også lodne, små mus fra Ikea og en avskallet Finn McMissile fra Cars har følelser og kan bli såret? De vil selvfølgelig ikke opp på loftet. Ligge kastet sammen i en kasse i det kjølige mørket. Uten noen som leker med dem? Nei, vi har da sett «Toy story». Leker har følelser. De vil være sammen, bli brukt, være til glede, finne på gøye ting – ha en venn i deg!

Så vi har satt ryddingen på pause. Vi må tenke oss om, finne akseptable løsninger for videre liv for både lastebiler og pokemonfigurer. Med hensyn til alles indre liv.

I mellomtiden nyter tenåringen sitt ny-minimalistiske rom uten å tenke på at den ene bilen han lot bli stående på hylla kanskje kjeder vettet av seg.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke