23. okt
Foto: Hanne Maren Torpen Hokstad
 
Litt for rask på labben
Svetten piplet fram langs ryggraden. En kraftig rødme bredte seg fra navlen opp til panna. Vantro stirret jeg ned på telefonen min, før jeg ség sammen i fosterstilling på soveromsgulvet.

Publisert: 23.nov.2017 16:30
Oppdatert: 23.nov.2017 16:32

Jeg var 19 år og betatt av en jevnaldrende fyr. Og nå, klokka halv to om natta, skulle jeg sende ham en ørliten melding breddfull av kjærlighetserklæringer og nattasuss, ispedd ett og annet kompliment for hans framifrå kropp. Tenkte jeg. Men i det denne velskrevne teksten skulle sendes, var jeg litt for rask på labben.

Jeg bladde nedover i telefonlista, kom til J….a… og trykket «send». Før jeg visste ordet av det, hadde jeg sendt hele mitt poetiske verk til Jan. Ikke til Jon, kjekkasen. Men til Jan. Altså sjefen. Og det midt på natta.

Høyere makter hørte ikke på min lynraske bønn om at det måtte være noe feil på telenettet. Neida. «Melding sendt». Jeg jamret stille. Hva skulle jeg gjøre? Skulle jeg late som ingenting? Skulle jeg la den 35 år eldre sjefen tro at jeg faktisk var så inderlig begeistret for ham? Eller skulle jeg for ordens skyld sende en ny melding for å forklare brøleren? Og hva skulle jeg i så fall skrive? «Hei, Jan, den meldingen jeg sendte … ehhh … den var ikke til deg. Men jeg liker deg også, altså!»..?

Natta ble ikke særlig god. Jeg lå der i senga, inntullet i skam, og vurderte behovet for en ørliten egenmeldingsdag. Men med moralen i behold kom jeg meg på jobb dagen etter. Det var flaut. Det var flaut i fem år. I ti år.

Nå er kjekke Jon lykkelig gift. Sjefen er, forhåpentligvis lykkelig, pensjonert. Og selv er jeg også rimelig lykkelig. Så spørs det bare, i disse #metoo tider, om det kan komme noen anklager mot meg om seksuell trakassering på arbeidsplassen. Det var i så fall aldeles ikke meningen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke