buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
LYDNIVÅ: Jagerflyene illustrerer lydnivået "vår mann" skapte i ny jobb.
FOTO: NTB SCANPIX
 
Lydens redningsmann

Publisert: 22.mai.2018 06:59
Oppdatert: 22.mai.2018 07:09

Det hender seg at en støter på det uventede. Dette er noe som skjedde en gang jeg ble spurt om å være sjåfør på en bandtur. Lite visste jeg om hva som ventet.

Bilen ble pakket og vi dro i vegen. Sverige var målet. Framme ved spillestedet hendte det uventede. Bakerst i lokalet der man vanligvis ser en lydmann var det ingen å se. Bandene fortvilte. Lydmannen var ikke engang med til Sverige.

Grunnet min noe korte erfaring som tekniker falt oppdraget på meg. Jeg stilte meg bak spakene på et lydbord jeg aldri hadde rørt før i mitt liv, vel vitende om at dette var et rom som jobbet imot meg på alle mulige måter akustikkmessig.

Med en gang noen besudlet tanken om å røre trommene kom det en vegg av lyd som ljomet i alle retninger i rommet. En utfordring som ikke lot seg løse. Jeg måtte bare leve med det og gjøre det beste ut av det. Bandet hylte og skrek om mer lyd på scenen, men scenelyden var allerede presset langt over maksimumsgrensen.

Etter mye om og men ble bandene fornøyde med lyden, og selskapet kunne begynne. Da bandet entret scenen slo lyden imot publikumet med en voldsom kraft. Det var omtrent som å stå bak et jagerfly som skal ta av.

Noen viste meg en desibelmåler. Den viste at lyden var godt over trommehinnefiendtlig. Jeg fant ørepropper, men publikumet så ikke ut til å bry seg noe om volumet. De var bare godt fornøyde med å se et band på scenen.

Etter endt konsert var lokalet fritt for støv, og ørene til publikum var frie for ørevoks. Det kom som en overraskelse da jeg fikk høre at jeg muligens var ansatt som lydmann.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat