23. okt
FOTO: NTB scanpix
 
Livet på ranchen: Mange shades of grey
Utgangspunktet var ikke av livets mer kompliserte.

Publisert: 12.jul.2019 08:49
Oppdatert: 12.jul.2019 08:59

Det skulle males et hus. Såntno pusler mennesker med hver eneste dag på denne kloden. Det var bare det at i år var det mitt som skulle males. Og det skal være sagt; det skulle vært gjort i fjor. Da var det for varmt. Eller muligens året før der. Da var det for mye regn. Det har liksom aldri passet. Og det gjorde det ikke i år heller. Men i år måtte kosten fram.

Revolusjon er ikke noe som står oss særlig nært på prærien, men spede, forsiktige tilløp til utvikling og forandring går det an å strekke seg til. Det var slik at styrebeslutningen ble tatt på en generalforsamling uten snitter på terrassen. Huset skulle tas fra hvitt til grått. En ikke for mørk, men samtidig markant og klassisk gråfarge som kunne løfte det hele et hakk fra hvite tider.

Det var slik det gikk til at man brått sto der, i byggevarejungelen, i en malingsavdeling. Med side opp og side ned med fargekart. Min sidekick minnet mest om en prøysensang der hun gikk og bar, om ikke vatten, så i alle fall ved i form av ferdigmalte malingsprøver. Små stykker panel med farge på som liksom skal gjøre en klokere og lede en i sitt valg, lik stjernen på himmelen ledet de tre vise menn.

Grått er så visst ikke grått. Det må finnes langt flere enn bare 50 nyanser av grått. Grått var alt fra nesten hvitt til nesten gult, nesten svart til nesten blått. Og absolutt alt derimellom. Husbondens forvirring steg til historisk høyt nivå, og det sier en del, for han har vært forvirret før. Men valg ble tatt. Og takket være far min og naboens lift er huset blitt grått innimellom regnskurene.

Nå gjenstår å finne terrassebeis som matcher. Det ligger tre brosjyrer på stuebordet med gråtoner i. Og det ryker fra husbondens hode. Grått.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke