23. okt
Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
 
Mat i sofaen

Publisert: 18.feb.2017 08:48
Oppdatert: 18.feb.2017 09:00

Vi ligger langflate i sofaen. Pledd og puter rundt oss. Tekopp og kveldsmat på fanget. Med omtrent like sure sokker begge to.

Der dyrker 12-åringen og jeg vår felles guilty pleasure denne vinteren. Vi sluker episode etter episode av realitymatkonkurransen «Masterchef Australia» på tv. – Han der går garantert til utslagsrunden, kommenterer vi entusiastisk etter å ha sett treretteren amatørkokken disker opp med. Poden har åpenbart knekt dramaturgikoden for tv-sjangeren: bygg deltakerne opp, la dem kommentere sin selvsikkerhet – før de så slaktes av dommerne og må forlate konkurransen. Trygt i sofaen kan vi underholdes av deltakernes fantastiske kvaliteter og tabber, heie engasjert på våre favoritter og bygge matlyst – i vid forstand.

Først så vi hele sesongen av «Masterchef Australia professionals», med ekte kokker som knivet om trofé og tittel, mens matlegenden Marco Pierre White kjeftet, smelte, svettet og presset deltakerne til å yte sitt ytterste over grytene. Akkompagnert av et dramatisk musikalsk lydspor av strykere og pauker rives vi med slik at «fingers are for burning» er blitt det nye slagordet i heimen. Du må tørre å ta på maten i steikepanna, hvis du skal bli en ordentlig «chef» og servere en minneverdig «dish» (med australsk aksent).

Er jeg ordentlig heldig, blir 12-åringen såpass inspirert at han ber om å få lage middag. Foreløpig strekker han seg til ostesmørbrød med grillkrydder, samt å på eget initiativ dekke bordet, komme bortom ovnen for å smake på det som putrer når jeg lager middag og ikke minst til å rose både hjemmelagde pizzaer, kyllinggryter, sauser og fiskeretter når jeg svinger sleiva.

Og spør du hva han vil ha til middag, er svaret: – Vi lager pasta og bacon, vi, mamma. Det er vår spesialitet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke