buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Min første rekemiddag

Publisert: 27.sep.2017 09:41
Oppdatert: 27.sep.2017 09:41

Munter og motivert troppet jeg opp til en bandøving i Ottestad. Lite visste jeg om at denne kvelden skulle forandre livet mitt.

Bandet hadde nemlig ikke tenkt å øve; de skulle i stedet spise rekesmørbrød. Som seg hør og bør, fikk også jeg tilbud om mat. Hjertet mitt gjorde et byks før jeg nølende svarte ja. For normale folk ville sikkert ikke et rekesmørbrød vært noen trussel, men jeg hadde en flau og ubehagelig hemmelighet: Jeg hadde aldri i hele mitt liv skrellet en reke. Ja, heter det egentlig å «skrelle en reke»? Jeg aner ikke. Gjennom hele oppveksten var det nemlig alltid pizza til oss ungene når opphavet spiste reker. Dette fungerte egentlig veldig bra, så det fortsatte helt fram til så sent som i fjor.

Nå var derimot alvorets time kommet. Mens de andre rensket og pillet og slafset, satt jeg og pirket borti ei dvask reke på tallerkenen. Der lå den og kikket olmt på meg, med øyne og skall og værhår og gudene vet hva. Jeg følte meg fanget i trålposen. «Det er bare å hive innpå», antydet sidemannen. Slukøret knakk jeg sammen og innrømmet at reker var noget uvant for meg. «Er du helt noldus?», lo de voksne. – Komplett noldusfestival, måtte jeg skamfullt vedgå. Det ble mye latter, men jeg fikk et lynkurs i rekens anatomi, og etter en halvtime var jeg noenlunde utlært. Jeg hadde da klart å fylle to skiver med til sammen tre reker. Vertskapet anbefalte store mengder rå løk, chili og aioli til. En ganske potent kombinasjon, skulle det vise seg. Så potent at jeg fem timer senere bråvåknet jeg med tidenes verste ånde; så ille at jeg ikke klarte å sove mer den natten.

Det er sikkert stas å være voksen, men det var søren meg mye enklere å være barn og spise Grandis. Der var det tross alt bare paprikaen som skulle renskes vekk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat