23. okt
Status Quo fra 2005 med medlemmene Andrew Brown(f.v.), Francis Rossi, John 'Rhino' Edwards, Rick Parfitt and Matthew Letley FOTO: NTB Scanpix
 
Møte med Status Quo

Publisert: 02.jan.2017 13:04
Oppdatert: 02.jan.2017 13:10

2016 har tappet oss hardt for rockestjerner og legender. Like før jul var det god natt og vel hjem for Rick Parfitt, gitaristen i boogierockbandet Status Quo.

Det fikk meg til å tenke tilbake på et veldig hyggelig møte jeg hadde med Parfitt og Status-vokalist Francis Rossi, du vet han med hestehalen.

En sommerkveld, det kan ha vært rundt 2002 eller så, satte jeg meg i bilen utenfor HA-redaksjonen i Grønnegata og satte kursen mot Festplassen i Vallset. Oppdraget; du skal ha med deg et par lokale Status Quo-blodfans og møte de to frontmennene i Status Quo.

I ei campingvogn under noen granlegger i Vallset satt to av rockens harde slitere og ladet opp til konsert på Festplassen. En ganske striks, for ikke å si pisse sur, manager ga meg beskjed om at jeg fikk max 10 minutter av rockestjernenes tid. Jeg skred inn i campingvogna, der herrene Rossi og Parfitt tok meg i mot med all verdens vennlighet. Jeg husker de syntes det var en snodig plass å spille på;midt ute i granskauen på Hedmarken.

10 minutter ble til 45 minutter. HAs utsendte og de to Status Quo-frontfigurene holdt praten i gang om Telecastere, en gitarinteresse vi fant ut at vi delte. Deretter møtte de to våre medbragte Status-fans, signerte LP-covere og lot seg villig avbilde sammen med både fansen og undertegnede.

Nå er han borte. Parfitt. Og flere andre storheter. Det har vært fest i rockehimmelen i romjula, for der sitter det mye bra folk nå.

Sjøl har jeg et veldig hyggelig minne fra da jeg møtte Status Quo i ei campingvogn under en granlegg i Vallset.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke