buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
PÅ VILLSPOR: Det var lite hjelp i GPS-kjerringa da Familien Glom tappert forsøkte å finne fram til hotellet i Nice. Foto: Hanne Maren Torpen Hokstad
 
Når GPS-en bøller det til

Publisert: 12.jul.2018 07:05
Oppdatert: 12.jul.2018 07:36

Om et par minutter ville vi være ved hotellet, sa GPS-stemmen. Bak rattet satt Herr Glom og loset forsamlingen forbi spradende turister og oppblåsbare krokodiller på Nice’ riviera. Gjennom solbrillene kunne Fru Glom skimte målet.

Men så var det dette med å stole på GPS-en, da … GPS-dama var åpenbart ikke så godt kjent i Nice. Hun sa i alle fall ingenting om at vi skulle svinge av hovedvegen, ikke før det var for sent.«Ta første til høyre» formante røsten i det bilen strøk av gårde ned i en tunnel. Avkjørselen forsvant bak oss.

Sekundene nede i dypet ålte seg av gårde. Sjelden er tiden så lang som når du vet at du kjører feil. I det vi dukket opp igjen, på en annen kant av byen, hadde GPS-kjerringa rekalkulert seg fram til en ny rute. Hvis vi tok litt til høyre, litt til venstre, og ikke brydde oss om envegskjøringer, ville vi være ved hotellet på et blunk. Herr Glom ga gass. Plutselig befant reisefølget seg oppå en skyhøy bru. «God utsikt!» kvitret baksetet. Herr Glom var ikke interessert. Han ville finne hotellet, helst før avspark mellom Brasil og Mexico.

GPS-dama gjorde et nytt forsøk. Herr Glom adlød fruentimmerets ordre, helt til et litt finurlig kryss. «Skulle vi egentlig svingt til venstre?» spurte baksetet forsiktig i det kjerra suste tvers over. Glosene som ble utstøtt fra førersetet i det bilen dundret ned i en ny tunnel, egner seg ikke for gjengivelse.

Det føltes som å spille stigespill. Som å ramle ned den lengste stigen like før mål. Gang på gang. Vi ventet bare på at den kunstig søte kvinnestemmen skulle si «beklager, dere kan jeg ikke hjelpe!», og at skjermen skulle gå i svart. Men GPS-dama ga ikke opp. Imponerende nok hadde hun enda en tunnel hun ville vise fram.

Vi hadde ikke så mye tid i Nice, men vi fikk i alle fall besiktiget undergrunnen fra alle kanter. (PS: Herr Glom rakk fotballkampen)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat